Dovozi li se ipak smeće i nedozvoljeni otpad u bioplinaru Sv. Petar Orehovec?

Saga oko bioplinare u Svetom Petru Orehovec se nastavlja i dalje.

Priča koja je počela u našem eteru RKŽ, kao da nema kraja. Jedna strana tvrdi ima sve dozvole, te da radi po svim pravilima, dok se s druge strane stanovnici bune da žive u neljudskim uvjetima i da se guše u strašnom smradu u strahu za svoje zdravlje.

Upravo smo dobili snimke na kojima se jasno vidi manipulacija nekakvim otpadom, a za jednu se tvrdi da je krv u potoku Črnec.

Kontaktirali smo glavnog aktera ove priče koji već mjesecima dokazuje i pokušava dokazati u najmanju ruku rečeno, nepravilnosti, Mladena Kešera.

Kešer je izjavio da je to ekocid izazvan otpadom iz grada Zagreba, a potok Črnec pun krvi iz okolnih klaonica.

Ponovo proziva župana Korena i načelnika općine Poljaka da zaustave kako on kaže ekocid.

“Država je dala ekipi 100 milijuna kuna poticaja kao povlaštenim proizvođačima električne energije, to znači da im je platila da unište seljaka koji proizvodi hranu na tom području”. Izjavio je Kešer i pozvao se na doktora znanosti gospodina Čuklića koji navodno ima analize vode iz potoka s poražavajućim rezultatima.

Župan Koren je u gostovanju na našem radiju također izrazio zabrinutost i brigu za stanovnike, no Kešer upravo njega poziva da ukine rješenja i zatvori proizvodnju.

U kojem smjeru će se dalje razvijati priča koja je dobila svoju težinu i na nacionalnoj razini, ostaje za vidjeti.

RKŽ

Pratite nas na društvenim mrežama!