Hrvatska Vlada uputila izraze sućuti i solidarnosti te ponudila pomoć grčkim i turskim vlastima

Predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković na svojem je Twitter profilu izrazio sućut i solidarnost zbog potresa u Turskoj te ponudio pomoć grčkim i turskim vlastima.

“Izražavamo sućut i solidarnost zbog snažnog potresa koji je pogodio dvije zemlje. Duboko žalimo za tragičnim gubicima života i nastaloj šteti te želimo brzi oporavak ozlijeđenima. Hrvatska je dostupna pružiti pomoć“, poručio je Plenković.

Među stradalima nema hrvatskih državljana

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova priopćilo je da među stradalima u snažnom potresu koji je u petak pogodio Grčku i Tursku prema dosadašnjim informacijama nema hrvatskih državljana.

“Prema zasad dostupnim informacijama nema službenih podataka da je netko od hrvatskih državljana smrtno stradao u potresu koji je pogodio Grčku i Tursku“, stoji u priopćenju ministarstva.

Veleposlanstva u Ateni i Ankari te konzulat u Istanbulu prate situaciju i stoje na raspolaganju hrvatskim državljanima za svu potrebnu konzularnu i drugu pomoć, dodaje se.

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman izrazio je sućut grčkom i turskom kolegi Nikosu Dendiasu i Mevlütu Çavuşoglu.

Izvor: Hina / Vlada

Foto: Facebook MSNBC

Pratite nas na društvenim mrežama!