Investicije u Gradskom muzeju – postavljene klime u Likovnoj galeriji i uređena ograda Gradskog muzeja

Ove godine Gradski muzej Križevci uspio je provesti investicijske radove koji su bili planirani i za koje su primili sredstva od Ministarstva kulture i medija RH i Grada Križevaca. Uređena je ograda zgrade Gradskog muzeja Križevci sa zamjenom drvene građe i uređenjem fasade stupova. U prostoru Likovne galerije Križevci uvedene su dvije klime i sanirani su zidovi izložbenog prostora.

Klime smo uvodili jer imamo problema s vrućinama u ljetnim mjesecima i kako bi produžili izlagačku sezonu i u prostor mogli izložiti djela koja su osjetljiva na klimatske promjene. Klime će hladiti i grijati prostor, a to je nužno i obzirom da imamo dva jako vrijedna eksponata. Radi se o klavirima i mislim da je ovo veliki korak za što bolje uvjete izlaganja u našim prostorima.

Moramo korak po korak raditi investicije jer ovo su jako zahtjevne zgrade u kojima su naši prostori. Zahtjevaju konstantnu sanaciju i čak i veća ulaganja ne bi bila dovoljna da se taj prostor dovede do današnjih standarda. Mislim da je svaki korak  i svaki potez da se poboljšaju uvjeti za izlaganje i rad naših zaposlenika i posjetitelja ipak velika stvar. – izjavila nam je ravnateljica Gradskog muzeja Križevci Tea Hatadi.

ji/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!