Izložba Glagoljicom po svijetu

Učenici i učitelji Osnovne škole Ljudevita Modeca pozivaju na otvorenje izložbe Glagoljicom po svijetu u utorak 24. studenoga 2020. u 13 sati u Likovnoj galeriji Gradskoga muzeja Križevci.

Riječ je o putujućoj izložbi radova učenika iz 16 osnovnih i srednjih škola iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine (Zagreb, Sesvete, Gornje Podotočje, Antunovac, Sirač, Križevci, Karlovac, Josipdol, Fužine, Sv. Filip i Jakov, Split, Mostar).

Radovi su u veljači bili predstavljeni na izložbi „Oživljena baština, bogatstvo i ljepota pisama – glagoljice” u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu koje organizira Društvo prijatelja glagoljice iz Zagreba. Dio radova je po zatvaranju izložbe iz Zagreba otputovao u Antunovac, a odatle u Oštarije, Udbinu i Fužine. Sada će je imati priliku vidjeti Križevčani, a zatim nastavlja put u ostala glagoljaška središta.

Izložba će se moći razgledati do 2. prosinca 2020.

Na izložbi će, između ostalih, biti prikazani radovi učenika OŠ Ljudevita Modeca nastalih pod vodstvom učiteljica Ane Andrić, Nine Drakulić, Martine Iveković, Ane Pajnić, Senke Pleše, Martine Valec-Rebić i Danijele Zagorec. (o.š. Ljudevita Modeca)

Pratite nas na društvenim mrežama!