Još do sutra prijavite se na javni natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima Zaklade Volim Križevce

Podsjećamo, do sutra se još zainiteresirani srednjoškolci i studenti mogu prijaviti na javni natječaj za dodjelu stipendija Zaklade Volim Križevci. Zaklada za lokalni razvoj i solidarnost “Volim Križevce” objavila je javni natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima u školskoj i akademskoj godini 2020./2021. temeljem kojeg će dodijeliti najviše osam stipendija mladima Križevaca na osnovi socijalnih kriterija, od toga četiri učeničke i četiri studentske stipendije. Stipendije se dodjeljuju na razdoblje od devet mjeseci, učenička – srednjoškolska će iznositi petsto kuna mjesečno, a studentska tisuću kuna mjesečno.

Riječ je o prvoj suvremenoj zakladi osnovanoj 2019. u Križevcima, čije se djelovanje zasniva i na filantropskoj ostavštini Ivana Zakmardija Dijankovečkoga, znamenitog Križevčanina iz 17. stoljeća koji je svojim dobročinstvom osigurao školovanje onim učenicima i studentima koji inače nikad ne bi imali priliku za to. Zaklada je osnovana sa svrhom razvoja filantropije i drugih oblika društvene potpore za promociju solidarnosti i zaštite ljudskih prava, kao i za podršku lokalnom razvoju te promociju društvenog poduzetništva.

Prijavu na natječaj moguće je podnijeti isključivo putem elektroničkog obrasca za prijavu objavljenog na službenim internetskim stranicama Zaklade www.volimkrizevce.hr, od početno 26. listopada do zaključno 8. studenog 2020. godine u 23:59:59 sati. Prijave poslane nakon isteka roka za podnošenje prijava ili dostavljene na bilo koji drugi način neće se razmatrati.

Vrijednosti na kojima Zaklada “Volim Križevce” temelji svoje djelovanje su poštivanje ljudskih prava i građanskih sloboda, solidarnost, socioekonomska pravda, nenasilje, uključivost, uvažavanje različitosti, ravnopravnost, sloboda izbora i izražavanja, očuvanje prirodnih i kulturnih dobara. Zaklada će se u svom radu voditi sljedećim načelima: solidarnost, odgovornost, otvorenost, održivost, suradnja, participacija, dijalog, transparentnost, upravljanje sukobom interesa, znanje i trajno učenje.

Upravitelj zaklade mr. sc. Hrvoje Belani izjavio je:

“Ovim putem zahvaljujemo dosadašnjim podupirateljima Zaklade te ujedno pozivamo sve zainteresirane fizičke i pravne osobe da nam iskažu potporu putem donacije jer ulagati u obrazovanje mladih nije samo ulaganje u individuu, već je ulog i zalog za budućnost i zajednicu u kojoj mladi djeluju i tek će djelovati.”Poveznica na natječaj:
https://volimkrizevce.hr/2020/10/26/javni-natjecaj-za-dodjelu-stipendija-ucenicima-i-studentima-2020-2021

Pratite nas na društvenim mrežama!