Kešer opet prozvao Korena i Devčića za stanje u bolnici!

Gostujući jučer u emisiji “Novi Kalnik podno starog grada” načelnik općine Kalnik Mladen Kešer ponovio je svoje tvrdnje da glavnu odgovornost za Koprivničku bolnicu snose župan Darko Koren i ravnatelj Mato Devčić, i da je bolnica pred kolapsom.

Kešer je rekao da je izvješće o radu bolnice katastrofalno, gdje su prihodi povećani za 6%, a rashodi za 11%

Izjavio je da je povećanje obveza povećano za 33,5 mil. kuna, a u zadnje tri godine je povećan broj zaposlenika za preko 50.

Na pitanje na što točno misli kad navodi o povećanju obeza Kešer je iznio detalj da su samo odvjetničke usluge iznosile 592 000 kuna za samo prvih šest mjeseci ove godine. I upitao se, koštaju li osamdesetak tužbi protiv liječnika toliko, jer njih bi trebalo pokriti osiguranje, da se taj dio ne smije isplaćivati na teret bolnice.

I još jednom ponovio da je tražio da županija hitno sazove sjednicu Županijske skupštine i da ravnatelj Devčić hitno podnese izvješće i da se iznese gdje i koji su problemi, da se plate prioriteti, a odgode plaćanje prema odvjetnicima, te da se taj novac preusmjeri u lijekove i operacije.

Kešer je napomenuo da je odgovornost župana Korena, jer je prije tri godine smjenio tadašnju ravnateljicu zbog dugova, te da bi tako trebao smjeniti i Devčića, jer su sad dugovi još veći.

I predložio da se od novaca za odvjetnika kupi barem 500 madraca, jer su stari još kako on kaže iz doba druga Tita.

Cjelu snimku možete preslušati na našem portalu.

Pratite nas na društvenim mrežama!