Koprivnica – Božićnice za umirovljenike i osobe s invaliditetom

Grad Koprivnica i ove godine nastavlja s tradicijom podjele Božićnica. Pravo na Božićnicu ostvaruju umirovljenici i osobe s invaliditetom korisnici osobne invalidnine s prebivalištem na području grada Koprivnice. Božićnica će iznositi 200,00 kuna te će biti isplaćena u novcu.

Izuzetno sam sretan i ponosan što se i ove godine prisjećamo onih ljudi koji su svojim radom stvarali naš grad i stvarali okruženje na koje smo ponosni. Naravno, važna je i nota solidarnosti kada su u pitanju osobe s invaliditetom te sam ponosan što će božićnice biti isplaćene i njima  – rekao je Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice.

Uvjet umirovljenicima za dobivanje božićnice je da ukupna mirovina, tuzemna i inozemna, za listopad 2020. godine, s dodacima ne prelazi 2.000,00 kuna. Novčana naknada za tjelesno oštećenje i doplatak za pomoć i njegu ne uračunavaju se u mirovinu. Isplata božićnica osobama s invaliditetom ostvaruje se temeljem popisa korisnika Centra za socijalnu skrb u Koprivnici.

U Proračunu Grada Koprivnice za 2020. godinu osigurano je više od pola milijuna kuna za božićno i uskrsno darivanje naših umirovljenika i osoba s invaliditetom, korisnika osobne invalidnine. Temeljem procjene božićnicu će ove godine dobiti oko 1337  umirovljenika i 380 korisnika osobne invalidnine – zaključio je gradonačelnik.

Sredstva će se isplaćivati putem financijske usluge poštanskom uputnicom ili isplatom na tekući/žiro račun. (Grad Koprivnica)

Pratite nas na društvenim mrežama!