KUD "Prigorje" Križevci ostvarilo plasman na tri državne smotre

U godini u kojoj se radi prevencije širenja bolesti Covid-19 mahom odustajalo od organizacije raznih kulturnih programa, posebno folklornih manifestacija / smotri, dio aktivnosti organiziran je online, tj. digitalnim putem. S obzirom da smotre kulturno – umjetničkog stvaralaštva na nižim
razinama (gradskim, regionalnim, županijskim) nisu održane, Hrvatski sabor kulture uputio je poziv skupinama da snime svoje izvedbe i pošalju ih na evaluaciju u obliku video zapisa, kako bi izabrali predstavnike za potencijalni završni Susret na državnoj razini.
Kulturno umjetničko društvo Prigorje Križevci sudjelovalo je sa tri prijavljena programa i sa sva tri prijavljena programa plasiralo se na državne susrete.
Folklorna skupina – Scenski prikaz u kategoriji izvornog folklora gdje je odlukom stručne komisije za vrednovanje plesne, glazbene i likovne sastavnice izvedbi u sastavu dr.sc. Stjepan Sremac, Tomislav Habulin i Katarina Bušić, odabrano uz još 4 društva za 27. susret hrvatskih
folklornih ansambala i izvornih skupina na državnoj razni.
Muški pjevački sastav Kud-a Prigorje te Ženski sastav Kud-a Prigorje sa svojim izvedbama isto tako odabrani su za predstavljanje na susretu hrvatskih malih vokalnih sastava 2020.godine, po odluci selektora Tomislava Habulina, mag.mus.
Muškom pjevačkom sastavu ovo je bio prvi takav nastup, a sudjelovali su: Emil Šatrak, Franjo Hoič, Franjo Zidarič, Milan Gudek, Draženko Kapović, Ivan Vinković, Damir Bet, Sokač Zdravko i Vladimir Novak.
Državne smotre održat će se online, i ove godine nisu natjecateljskog nego revijalnog karaktera.
Smatramo ovo velikim uspjehom za Kulturno umjetničko društvo Prigorje Križevci, uspjeli smo se prilagoditi uvjetima i naći načina kako uspješno odgovoriti na ovakav za nas novi zadatak.


Kulturno umjetničko društvo Prigorje

Pratite nas na društvenim mrežama!