Milanović smatra da bi Vlada zakonom trebala regulirati obavezu cijepljenja protiv korone

Predsjednik Zoran Milanović suočio je tijekom sjednice VNS-a premijera Andreja Plenkovića s nekoliko ozbiljnih pitanja i otvorio diskusiju o po njemu jednim od ključnih izazova u suočavanju s pandemijom korone. Milanović je pitao Plenkovića kako onim građanima Hrvatske koji nemaju tu namjeru, planira narediti da se cijepe protiv korone. Milanović to smatra izuzetno osjetljivim te je otvorio pitanje trebaju li oni koji se ne žele cijepiti proći bez posljedica. U tom smislu otvorio je diskusiju treba li takvim ljudima uskratiti neka druga prava te kako to zakonski regulirati, prvenstveno zbog opasnosti za širu zajednicu koja može proizići iz situacije ako se pokaže da se jedan veći broj ljudi nema namjeru cijepiti.

A Milanoviću se čini da bi se nešto takvo doista moglo i dogoditi. Izvor upućen u sadržaj onoga što je Milanović na sjednici govorio, ovako je to prepričao:

„Rekao je da postoje posljedice ako roditelji ne šalju djecu u školu te da je to zakonom jasno regulirano. Pa je povukao paralelu s pandemijom korone, navodeći kako je jako bitno tu povući jasnu granicu. Podsjetio je na to tko i kako može inicirati određene zakonske promjene. Milanović misli unaprijed i smatra da je to izazov s kojim će se Vlada vrlo brzo suočiti te upozorava da se za njega treba znati adekvatno pripremiti.“

Milanović vjerojatno smatra da Vlada treba nametnuti građanima obavezu da se cijepe protiv korone te da to treba pravovremeno pravno regulirati. Izvor blizak hrvatskom predsjedniku navodi da su novinari krivo prenijeli njegove ranije izjave oko cijepljenja protiv korone i da će on prvi stati u red za cijepljenje „ako nekim usijanim glavama treba primjerom pokazati koliko je važno cijepiti se u pandemiji kada se cjepivo pojavi.

Izvor: nacional.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!