Museums Making Sense – konferencija Europske mreže muzejskih organizacija NEMO

Otvorena je 28. konferencija Europske mreže muzejskih organizacija NEMO koja se u ovogodišnjem online izdanju održava na temu Museums Making Sense, od 16. do 19. studenog 2020. godine.

 Tijekom panel-diskusija i drugih online događanja raspravljat će se o načinima na koje muzeji svojim posjetiteljima mogu približiti složene teme poput klimatskih promjena, migracijskih procesa ili gospodarskih odnosa. Muzeji korištenjem različitih metoda pripovijedanja i kreativnim pristupom doprinose lakšem razumijevanju složenih tema.
 
Rijeka – Europska prijestolnica kulture domaćin je ovogodišnje konferencije pa će tijekom konferencije biti riječi i o djelovanju riječkih muzeja, a sudionici će imati priliku ići u virtualni obilazak aktualnih izložbi 51000 Balthazargrad i Fiume Fantastika: Fenomeni grada.
 
NEMO – Network of European Museum Organisations (Berlin) mreža je nacionalnih muzejskih organizacija osnovana 1992. godine, koja predstavlja muzejsku zajednicu u Vijeću Europe. Ističe važnost muzeja kao čuvara kulturne baštine, potiče muzejsku zajednicu na sudjelovanje u postojećim europskim kulturnim politikama te pruža podršku muzejskoj struci, omogućuje i potiče njihovo umrežavanje i suradnju.

Foto i izvor: Ministarstvo kulture i medija

Pratite nas na društvenim mrežama!