Na području županije nema zabilježenih novih slučajeva bolesti COVID-19, ozdravilo 35 osoba

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako na području županije u općoj populaciji trenutno nema zabilježenih novih slučajeva bolesti COVID-19.
Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 274 slučajeva bolesti COVID-19, 35 osoba je ozdravilo, a na bolničkom liječenju nalazi se 21 osoba. Od početka pojave koronavirusa na području županije zabilježeno je ukupno 976 slučajeva bolesti COVID-19.
Stožer apelira na građane koji se testiraju na SARS – CoV-2 virus da se do primitka rezultata testiranja pridržavaju svih epidemioloških mjera i preporuka, odnosno da ostanu kod kuće i izbjegavaju bliske kontakte, odlazak na posao, druženja ili okupljanja, bez obzira imaju li simptome ili ne. Epidemiolozi upozoravaju na pojačanu lokalnu transmisiju i porast pozitivnih nalaza vezano uz testiranja prije medicinskih zahvata te
je od presudne važnosti da se građani ponašaju odgovorno u svakom trenutku i štite zdravlje sebe i drugih.
Molimo da obratite pažnju i na važne epidemiološke preporuke za sprječavanje širenja COVID-19, koje je objavio županijski Zavod za javno zdravstvo.
I nadalje je važno da građani strogo primjenjuju socijalnu distancu, izbjegavaju velika okupljanja, održavaju higijenski standard i dezinfekciju te koriste maske za lice u skladu s preporukama. Pridržavanje svih mjera i zdravstvenih uputa od ključne je važnosti jer samo odgovornim ponašanjem možemo smanjiti intenzitet širenje zaraze koronavirusa te time zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.


KORISNI KONTAKTI:
Pozivni centar 113 HZZJZ besplatni broj na koji se mogu dobiti informacije o koronavirusu
Pozivni centar ZZJZ KKŽ – 091 456 87 99
Dežurni epidemiolog ZZJZ KKŽ – 098 592 215
COVID-19 ambulanta Dom zdravlja KKŽ – 048/279 637
Županijski centar 112 Koprivnica
koprivnica112@civilna-zastita.hr – prijava okupljanja
KKŽ – upiti.korona@kckzz.hr i 048/658-203 – upiti vezani uz koronavirus

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije

Pratite nas na društvenim mrežama!