Od 1. siječnja svima u obrzovanju plaće će se podići za četiri posto

Ministar znanosti i obrazovanja izjavio je jučer kako očekuje da učitelji kažu što ih muči.

Hoću li ih ja primiti ovisi koliko će trajati prosvjed, s obzirom na to da je sutra uži kabinet Vlade, ali sigurno će ih primiti netko iz ministarstva, pa u najmanju ruku netko na razini državnog tajnika”, kazao je Fuchs.

“Znamo o čemu se radi, o zahtjevima za reguliranje dodatnih primanja i nekakve pritužbe na umanjenja plaće ako netko od zaposlenika završi u samoizolaciji. Mislim da su svi ti zahtjevi prilično upitni i problematični pogotovo u ovom trenutku, kada je Vlada ispoštovala ono što je obećala, unatoč predvidljivom padu BDP-a, i u takvim okolnostima jasno i glasno rekla da će svima u obrazovanju 1.siječnja podići plaće za četiri posto. To nije bilo lako i jednostavno, stoga mislim da su ti zahtjevi malo pretjerani”, naglasio je.

Trebaju se primjenjivati pravilnici doneseni na početku školske godine

Što se tiče pitanja hoće li biti zatvara škola, ministar je poručio: 

„Trebaju se primjenjivati oni pravilnici koji su doneseni na samom početku školske godine i koji su dobro razrađeni. Što znači da u onim situacijama gdje ravnatelji s lokalnim stožerima procjene da epidemiološka situacija zahtjeva primjenu modela B ili C – onda se to i radi, a isto tako mogu olabaviti mjere i vratiti se na model A. Što se tiče primjena mjere na cijeli teritorij Hrvatske, prelazak na model online nastave, to ide odlukom Vlade“, rekao je.

Što se tiče fakulteta, nastavio je Fuchs, studenti i fakulteti su već u dobroj mjeri online, no ne svi i tu ne treba nešto posebno naređivati.

„Mi smo u kontaktu s rektorima i te institucije su dovoljno dobre i svjesne da mogu procijeniti što se može, a što ne”, zaključio je ministar Fuchs.

Izvor: RTL/Vlada

Pratite nas na društvenim mrežama!