Održana završna konferencija projekta „Mirna starost“

Dana 13. studenog 2020. održana je završna konferencija projekat „Mirna starost“.
Konferencija se održala u Hotelu Kalnik, a na njoj su predstavljeni postignuti ciljevi i rezultati koji su se ovim projektom ostvarili.
Podsjetimo, projekt „Mirna starost“ provodi se uz financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, a provodi se na području grada Križevaca i pripadajućih općina.


Partner na projektu je Udruga Matice umirovljenika i starijih osoba Križevci u čijem su se prostoru održavale edukacije, okrugli stol i javna tribina za krajnje korisnike projekta sa područja grada Križevaca dok su se edukacije za stanovnike općina održavale u prostorima općina Kalnik, Gornja Rijeka, Sveti Petar Orehovec i Sveti Ivan Žabno.
Projekt je usmjeren senzibilizaciji javnosti, ali i edukaciji osoba treće životne dobi o prednostima i nedostacima sklapanja ugovora o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju, smanjenju zlouporabe ovakvih ugovora od strane pružatelja uzdržavanja te podizanju razine svijesti o pravima starijih osoba.

Predviđene i provedene aktivnosti projekta su edukacije, okrugli stol i javna tribina u koje se uključilo preko 150 osoba u lokalnoj zajednici, a čiji je glavni cilj bio educirati osobe treće životne dobi o sklapanju ugovora o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju.
Napominjemo kako su se sve aktivnosti projekta provodile na siguran način uz mjerenje temperature i korištenje zaštitne opreme, a sve prema uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.
Gradsko društvo Crvenog križa Križevci i ubuduće će aplicirati projekte kako bi sudjelovalo u podizanju kvalitete života starijih osoba u lokalnoj zajednici.

Gradsko društvo Crvenog križa Križevci

Pratite nas na društvenim mrežama!