Oprez na cestama! Od danas pa do ponedjeljka provodit će se pojačani nadzor prometa

Tijekom prva dva vikenda u studenome zabilježeno je devet prometnih nesreća od čega prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj su dvije osobe lakše ozlijeđene. Uzroci događanja prometnih nesreća bili su nepropisno kretanje kolnikom (2), brzina neprimjerna uvjetima, nepropisna vožnja unazad, oduzimanje prednosti prolaska, nepropisno skretanje i ostale greške vozača (3). Vozači pod utjecajem alkohola tijekom vikenda prouzročili su dvije prometne nesreće. Mladi vozači izazvali su pet prometnih nesreća, pri čemu su dva mlada vozača napustila mjesto događaja, a da s vlasnicima oštećenih vozila nisu razmijenili podatke. Pod utjecajem alkohola bio je jedan mladi vozač.

Kako bi tijekom predstojećeg vikenda stanje sigurnosti u cestovnom prometu bilo povoljno, Policijska uprava koprivničko-križevačka će od petka, 20. do ponedjeljka, 23. studenoga, provoditi pojačani nadzor prometa.

Tijekom predstojećeg vikenda pojačano će se nadzirati brzina kretanja vozila, upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, droga i/ili lijekova, upravljanje vozilima prije stjecanja prava ili za vrijeme zabrane, nadzor korištenja sigurnosnog pojasa i auto-sjedalica za djecu, nadzor pravilnog korištenja mobitela, nadzor poštivanja prednosti prolaska, nadzor mladih vozača, vozača mopeda, motocikala, bicikala i traktora te nadzor recidivista.

Mladim vozačima skrećemo pozornost na nužnost poštivanja prometnih propisa, a posebice ih podsjećamo da su se prije vršenja radnji vozilom u prometu (skretanje, vožnja unazad, pretjecanje i drugo) dužni uvjeriti da radnju mogu sigurno izvršiti i da pritom neće doći do prometnih nesreća.

Podsjećamo vozače da su u slučaju događanja prometne nesreće s materijalnom štetom ako na mjestu prometne nesreće nema vlasnika vozila ili druge oštećene stvari (primjerice udar vozila u parkirano vozilo ili udar vozila u objekt na cesti i kraj ceste), dužni tom vlasniku ostaviti podatke o sebi i vozilu kojim je izazvana prometna nesreća.

Pratite nas na društvenim mrežama!