Otkazana i najljepša božićna bajka! Obitelj Salaj u brizi. Mnogi poduzetnici najavljuju prosvjede!

Još jedna tužna vijest dolazi nam iz Grabovnice pokraj Čazme. Čak pet mlijuna lampica koje su nas uoči nadolazećih blagdana trebale ispuniti toplinom i veseljem na koje smo naviknuli u adventu – ove godine neće svijetliti ni za koga s obzirom na donesene mjere. Kako za sve, tako ove mjere vrijede i za obitelj Salaj, no evo što nam poručuju:

“Dragi naši posjetitelji, želimo vam naglasiti kako “Božićna priča obitelji Salaj” nije otkazana već odgođena. Nećemo biti u mogućnosti otvoriti manifestaciju i jako nam je žao zbog toga, posebice svih vas koji ste nas planirali posjetiti ovog vikenda.
Čim budemo znali točan datum otvorenja, podijelit ćemo ga s vama.
Od srca se nadamo da se vidimo i ove godine ❤️
Čuvajte se i mislimo pozitivno!”

Kako doznajemo, u Salajlandu je zaposleno osmero ljudi za koje ukoliko božićna priča neće biti održana, neće dobiti plaće, jer novaca neće biti.

Obitelj Salaj smatra kako neće moći održati poslovanje u 2021. godini na razini da ikada više otvorimo vrata za posjetitelje. “Nije to ‘samo‘ postaviti lampice, i ne radi se tu o poslu od nekoliko tjedana. Da bi imanje bilo onakvo kakvo posjetitelje dočekuje o Božiću i Uskrsu, ono se održava cijele godine, uređuju se redovito travnjaci, živice, a lampice se postavljaju već u srpnju i kolovozu. Jako smo tužni, teško je gledati kako se gasi naš san, u kojemu smo toliko uživali”, kažu Salaji.

Osim obitelji Salaj tu su i mnogi drugi poduzetnici kojima će ove mjere pokvariti planove te ugroziti šansu za opstanak i oporavak. Novi lockdown bez obeštećenja poduzetnici neće preživjeti, malo i srednje gospodarstvo će se urušiti, a bez posla će vjerojatno ostati deseci tisuća ljudi. Također, ukoliko Vlada ne donese mjere za pomoć u poslovanju, poduzetnici najavljuju žestoke prosvjede.

Foto: Salajland Facebook

šv/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!