Otvoren 4. Investicijski forum zdravlja, sporta i turizma Adriatic regije

Tonči Glavina državni tajnik Ministarstva turizma i sporta sudjelovao je na 4. Investicijskom forumu zdravlja, sporta i turizma Adriatic regije, održanom u hotelu Westin u Zagrebu. Program Investicijskog foruma obrađuje aktualne svjetske teme kao što su nove okolnosti u zdravstvenom turizmu vezane za pojavu pandemije koronavirusa ili one koje su vezane za Nacionalnu razvojnu strategiju RH te teme koje povezuju zdravstveni, ruralni i održivi turizam u cilju razvoja cjelogodišnjeg turizma.

Potencijal za razvoj zdravstvenog turizma u Hrvatskoj kao cjelogodišnjeg turističkog proizvoda je iznimno velik, osobito kada se radi o stranim turistima koji, prema istraživanjima, u ovom segmentu troše 20 do 30 posto više. Trenutno u Hrvatskoj postoji potencijal za investicije, odnosno projekte u zdravstvenom turizmu od oko 350 milijuna eura.

„Nadam se da ćemo imati priliku i kroz novo programsko razdoblje EU fondova iskoristiti sredstva koja će nam biti na raspolaganju za planirane investicije i unapređenje postojeće ponude zdravstvenog turizma u Hrvatskoj i time doista postati jedna od najrazvijenijih regija zdravstvenog turizma u Europi“, zaključio je Glavina.

Foto i izvor: Ministarstvo turizma

Pratite nas na društvenim mrežama!