Otvoren poziv za prijavu projekata namijenjen tvrtkama koje koriste HPC (HIGH-PERFORMANCE COMPUTING)


Obavještavaju se poduzetnici da je otvoren Poziv europske inicijative FF4EuroHPC za dostavu projektnih prijedloga malih i srednjih poduzeća.
FF4EuroHPC je europska inicijativa koja malim i srednjim poduzećima olakšava pristup svim računalnim tehnologijama visokih performansi, čime povećava inovacijski potencijal europske industrije. Unutar projekta FF4EuroHPC, europska mala i srednja poduzeća mogu razviti jedinstvene proizvode, inovativne poslovne prilike i postati konkurentnija korištenjem vrhunskih europskih HPC usluga i komplementarnih tehnologija poput analize velikih skupova podataka na HPC resursima (High Performance Data Analytics, HPDA) i tehnologije umjetne inteligencije (Artificial Intelligence, AI).
Trenutno je aktualan prvi od dva najavljena otvorena poziva, a usmjeren je na najkvalitetnije eksperimente koji uključuju inovativna i agilna mala i srednja poduzeća te njihove poslovne izazove u različitim domenama primjene. Eksperimenti koji će udovoljiti standardima otvorenog poziva provest će se na HPC sustavu utemeljenom u oblaku; eksperiment je studija slučaja koja prikazuje upotrebu HPC sustava utemeljenog u oblaku i dokazuje njegove koristi cijelom lancu vrijednosti, od pružatelja HPC infrastrukture do krajnjeg korisnika. Uspješno završen eksperiment rezultira uspješnom pričom, a time i dodatnim poticajem cjelokupnoj industrijskoj zajednici.
Više informacija o otvorenom pozivu možete naći na poveznicama: https://www.hpc-cc.hr/2020/FF4EuroHPC, https://www.ff4eurohpc.eu/en/open-calls/open-call/ te http://www.een.hr/hr/vijesti/otvoren-poziv-za-prijavu-projekata-namijenjen-tvrtkama-koje-koriste-hpc-high-performance-computing/959. (PORA)

Pratite nas na društvenim mrežama!