Otvorena putujuća izložba u kojoj su prikazani radovi učenika OŠ Ljudevita Modeca

Danas, 24. studenog je u Likovnoj galeriji Gradskog muzeja Križevci otvorena putujuća izložba radova učenika iz 16 osnovnih i srednjih škola iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine (Zagreb, Sesvete, Gornje Podotočje, Antunovac, Sirač, Križevci, Karlovac, Josipdol, Fužine, Sv. Filip i Jakov, Split, Mostar).

Na izložbi su, između ostalih, prikazani radovi učenika OŠ Ljudevita Modeca nastalih pod vodstvom učiteljica Ane Andrić, Nine Drakulić, Martine Iveković, Ane Pajnić, Senke Pleše, Martine Valec-Rebić i Danijele Zagorec.

”Nadamo se da će izložba nastaviti putovati u ostala glagoljaška središta koliko će mjere dopuštati. Na izložbi su radovi naših učenika, a radi se o uporabnim predmetima koji su ukrašeni glagoljicom, tu su kalendari, nakit, plakati povezani s glazbom… Radi se o svakodnevnim stvarima koje se mogu ukrasiti glagoljicom.” – kazala je Martina Valec-Rebić.

Radovi su u veljači bili predstavljeni na izložbi „Oživljena baština, bogatstvo i ljepota pisama – glagoljice” u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu koje organizira Društvo prijatelja glagoljice iz Zagreba. Dio radova je po zatvaranju izložbe iz Zagreba otputovao u Antunovac, a odatle u Oštarije, Udbinu i Fužine. Sada je imaju priliku vidjeti Križevčani, a zatim izložba nastavlja put u ostala glagoljaška središta. Izložba se može razgledati do 2. prosinca 2020. u vremenu od 10 do 13 sati.

radiokrizevci.hr/hs

Pratite nas na društvenim mrežama!