Položen kamen temeljac za izgradnju POS-ovih stanova

Riječ je o investiciji vrijednoj više od 6,8 milijuna kuna za izgradnju 672 kvadratna metra, od čega 445 stambenih kvadrata u 8 stambenih jedinica te 227 kvadratnih metara za poslovne prostore koji će biti smješteni u prizemlju zgrade. Željko Uhlir, državni tajnik u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine sudjelovao je u ponedjeljak, 09. studenog 2020. godine, na svečanom otvaranju gradilišta POS-ovih stanova i poslovnih prostora u Šmriki. Izgradnja zgrade sa 8 stanova POS-a te poslovnih prostora vrijedna je više od 6,8 milijuna kuna.

Otkako je započela provedba Programa društveno poticajne stanogradnje (POS) izgrađena su ukupno 8.322 stana u 257 objekata u 80 jedinica lokalne samouprave. Ukupna vrijednost izgrađenih stanova premašuje 4,3 milijarde kuna, od kojih je Republika Hrvatska putem poticajnih sredstava uložila više od 1,1 milijardu kuna.

U tijeku je izgradnja 5 građevina ukupne investicijske vrijednosti veće od 71,6 milijuna kuna i to na logacijama Biograd na Moru, Belišće, Cestica, Vis i Lovran.

Uz to, još je 17 gradilišta POS-ovih stanova u pripremi – Bol, Baška, Cres, Kraljevica, Rovinj, Solin, Umag, Vrsar, Split (Sirobuja), Zadar (A1 Crvene kuće), Šolta, Kutina, Šibenik (Bioci), Osijek (Vinkovačka), Prelog, Novalja i Našice, dok su interes za uključivanje u izgradnju stanova po Programu POS-a iskazale i nadležne službe u drugim gradovima i općinama – Trogiru, Omišlju, Novskoj, Labinu, Ludbregu, Lepoglavi, Gornjem Kneginecu, Valpovu, Trilju, Kaštelima, Buzetu, Svetom Filipu i Jakovu, Slatini, Čazmi, Pločama, Bjelovaru, Ogulinu, Novom Marofu, Topuskom, Kumrovcu, Velikoj Gorici, Vrliki, Kutjevu, Fužinama i Puli.

Foto i izvor: Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine

Pratite nas na društvenim mrežama!