Projekt "Knjiga svima i svuda" predstavljen javnosti

Na predstavljanju projekta “Knjiga svima i svuda”, koji će od 10. do 15. studenoga 2020. godine prenijeti otkazane sajamske aktivnosti na online platformu te u knjižare diljem Hrvatske, sudjelovala je ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek.

S obzirom da je otkazan ovogodišnji Interliber, tradicija prvog tjedna u studenom kada se knjige kupuju po sajamskim cijenama nastavlja se projektom „Knjiga svima i svuda“ koji je osmislila Zajednica nakladnika i knjižara HGK. Projekt će se provodit putem online platforme na kojoj su zastupljeni nakladnici određenim izborom izdanja i u više od 120 knjižara u cijeloj Hrvatskoj. Pripremljen je i poseban Premium program kroz koji će birani autori predstavljati svoje aktualne naslove na trećem programu HRT-a i Youtube kanalu ZNK.
 
Čitatelji i kupci knjiga tijekom cijeloga tjedna imat će priliku pogledati atraktivnu i zanimljivu ponudu starijih i novih naslova po povoljnim cijenama, a posebna pozornost bit će posvećena naslovima domaćih autora. Virtualni prostor kroz stranicu ZNK i kroz pojedinačne nakladničke web knjižare bit će ispunjen ponudama knjiga, a knjižare će uživo u skladu s epidemiološkim uvjetima prilagođenim očuvanju zdravlja posjetitelja i kupaca nuditi nove naslove s popustom, ali i starije po povoljnim cijenama. 
 
Premium program projekta počinje u ponedjeljak, 9. studenoga na trećem programu HRT-a i Youtube kanalu Zajednice nakladnika i knjižara HGK, a gledatelji će do ponedjeljka, 16. studenoga svakodnevno imati priliku vidjeti predstavljanja i premijere najzanimljivijih naslova domaćih autora po izboru urednika Ivice Prtenjače, Sanje Baković i Krune Lokotara.
 
Od ovogodišnjih noviteta međunarodnih hitova i knjiga koje su dobile važne međunarodne nagrade, a prevodili su ih naši najvrsniji prevoditelji, mogu se izdvojiti nova djela domaćih priznatih književnih imena kao što su Zoran Ferić, Ivana Bodržić, Nada Gašić, Mihaela Gašpar, Ivica Prtenjača, Jurica Pavičić…, kao i djela autora koja su ove godine već dobila važne književne nagrade kao što su zbirke poezije Monike Herceg i Eveline Rudan ili romani Ene Katarine Haler i Damira Karakaša.
 
Projekt „Knjiga svima i svuda“ provodi se u organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara HGK uz potporu Ministarstva kulture i medija i Grada Zagreba kao suorganizatora.

Foto: Pixabay
Izvor: skole.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!