Prometna (ne)kultura.. Ogorčeni čitatelj javlja se u nadi da će se pronaći krivac za oštećenje njegovog automobila!

Nije rijetkost da se na parkirališnim mjestima nehotice ošteti nečiji automobil. Takvu je situaciju iskusio i Križevčanin koji je danas ispred HZZO-a u Križevcima pravilno parkirao svoj automobil, no kad je obavio sve i vratio se, imao je što i vidjeti, oštećenje na stražnjem boku automobila te potrgan branik.


Šokiran prometnom kulturom, javio nam se u nadi da će se javiti netko tko je nešto vidio kako bi se pronašla odgovorna oosba koja je nanjela štetu njegovom automobilu.
Inače, namjerno izazivanje štete na automobilima ubraja se u kazneno djelo “oštećenje tuđe stvari”, no osim automobila, tu su i druga oštećenja, pa se ukupan broj kaznenih djela ne odnosi samo na štetu nastalu na automobilu.
Prema članku 235. Kaznenog zakona počinitelju prijeti čak i zatvorska kazna.
-Tko ošteti, uništi, izobliči, ili učini neuporabljivom tuđu stvar, kaznit će se kaznom zatvora do dvije godine.
Naime, ne mora značiti da je netko namjerno ovo učinio, svakom se to može dogoditi, pogotovo ako nije baš iskusan vozač, no pristojna bi osoba ostavila broj telefona i ponudila naknadu štete.
Lijepo bi bilo da se taj netko javi, no nismo svi jednako odgovorni i moralni. Ako ste vidjeli nešto sumnjivo kod HZZO-a u Križevcima, pozivamo vas da prijavite policiji kako bi se čim prije pronašao krivac.

šv/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!