Rezultati pojačanog nadzora prometa – biciklista upravljao pod utjecajem alkohola od 2,77 promila

Tijekom „prvog Martinjskog“ vikenda, od 6. do 9. studenoga, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježene su tri prometne nesreće s materijalnom štetom. Uzroci prometnih nesreća bili su vožnja na nedovoljnoj udaljenosti (2) i nepropisno kretanje kolnikom. Jednu prometnu nesreću prouzročio je vozač pod utjecajem alkohola. Mladi vozač je, također, izazvao jednu prometnu nesreću.

Izvršen je nadzor 336 vozača i ukupno je sankcionirano 200 prometnih prekršaja od čega 21 prekršaj upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 107 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 10 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i četiri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.
Tijekom provedbe pojačanog nadzora tri vozača su bila uhićena, dok su dva vozača bila smještena u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Provedena su tri žurna prekršajna postupka, a jedan vozač je predan na izdržavanje izrečene kazne zatvora.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u petak, 6. studenoga, u 15.21 sati, na državnoj cesti broj 28 u Kenđelovcu kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 124 kilometara na sat iako je na rečenoj dionici državne ceste brzina kretanja vozila prometnim znakom ograničena na 70 kilometara na sat.

Ističemo i vozača koji je upravljao osobnim automobilom u nedjelju, 8. studenoga, u 14,35 sati u Virovskoj ulici u Novigradu Podravskom krećući se brzinom od 105 kilometara na sat iako je na rečenoj dionici državne ceste brzine kretanja vozila prometnim znakom ograničena na 60 kilometara na sat.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u subotu, 7. studenoga, u 23.30 sati, u Goričkoj ulici u Koprivnici kod 31-godišnjeg vozača koji je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,77 promila. Vozač je bio isključen iz daljnjeg sudjelovanja u prometu.

Ističemo i zaticanje 38-godišnjeg vozača koji je u subotu, 7. studenoga, u 0.15 sati, u Ulici Novi Brežanec u Koprivnici zatečen kako upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,29 promila. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Naglašavamo i događanje prometne nesreće s materijalnom štetom koju je u nedjelju, 8. studenoga, u 8.30 sati u Trepčanskoj ulici u Novom Virju, radi nepropisnog kretanja kolnikom, izazvao 23-godišnji vozač koji je za vrijeme kada mu je poradi sakupljenih negativnih prekršajnih bodova oduzeta i poništena vozačka dozvola i pod utjecajem alkohola od 1,34 promila upravljao traktorom. Vozač je bio uhićen i protiv njega je proveden žurni prekršajni postupak u kojem je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 12.300 kuna, kaznom zatvora od 15 dana uvjetno na 12 mjeseci i zabranom upravljanja motornim vozilima F kategorije devet mjeseci.

Tijekom pojačanog nadzora prometa u činjenju prekršaja zatečena su dva recidivista koji su počinili dva prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije.
Nadalje, izvršen je nadzor 56 mladih vozača kojom prilikom je utvrđeno šest prekršaja od čega prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, prekršaj nepropisnog prijevoza djeteta, prekršaj upravljanja vozilom u suprotnom smjeru, dva prekršaja nenošenja vozačke dozvole i prekršaj nepropisnog kretanja vozilom po kolniku.

Tijekom predstojećeg tjedna policijski službenici će, i nadalje, pozornost posvećivati činjenju najtežih prometnih prekršaja povezanih sa stradavanjima osoba u prometu na cestama odnosno nadzoru poštivanja brzine kretanja vozila, alkoholiziranosti vozača, korištenju sigurnosnog pojasa, korištenju mobitela i sličnih uređaja, poštivanju prednosti prolaska, kao i nadzoru mladih vozača, recidivista te vozača traktora i bicikala.

Podsjećamo na provođenje pojačanog nadzora alkoholiziranosti povodom proslave „Martinja“ tijekom predstojećeg tjedna.

Pratite nas na društvenim mrežama!