RKŽ pomaže Crvene nosove – Kupite naše izdanje "50 božićnih pjesama" i pomozite u njihovom radu

Radio Križevci je pripremio 50 najljepših božićnih pjesama na USB-u i CD-u, koje možete kupiti kod nas.

Dio prihoda od prodaje ide udrugama Maslačak i Crveni nosovi.

Crveni nosovi su vrlo aktivni i ovih dana su počeli pomagati umirovljenicima i domovima za stare i nemoćne.

Pokrenuli dva nova programa kojima tijekom epidemije koronavirusa žele olakšati teške trenutke starijima i nemoćnima te bolesnoj, ali i djeci u samoizolaciji, piše N1.

Prvi program zove se ‘Piši mi’ i namijenjen je starijima i nemoćnima koji su smješteni u Domu ‘Klaićeva’ i ‘Medveščak’. Njima su klaunovidoktori odnijeli poštanske sandučiće i zamolili ih da im pišu svakog drugog četvrtka. Obećali su im da će im oni odgovarati. Razmjena pisama dviju strana počela je prije tri dana.

A u petak je, pak, počeo program pod nazivom ‘Vidimo se’, koji se uz starije i nemoćne odnosi i na djecu. Riječ je o online sadržaju, a prva projekcija uživo održana je u petak i to tako da se njihov videoprijenos projicirao na zid u dnevnom boravku u SOS selu Lekenik na Međunarodni dan djeteta.

“Ovaj program je također osmišljen zbog potreba naših korisnika. Naša misija se nastavlja, pronašli smo put kojim ćemo crvenim nosom širiti radost i prilagodili smo se okolnostima nastalim uslijed pandemije”, poručili su.

Također ističu kako su svi njihovi programi besplatni za korisnike.

“Naši programi su posve besplatni za sve korisnike, baš kao i naš redovni online program s klaunom nisi sam ‘Rezerviraj klauna’ koji je namijenjen djeci u bolnici, ali i onoj djeci koja su kod kuće u samoizolaciji ili su kod kuće bolesni te ne idu u školu i vrtić”, pojašnjavaju te pozivaju građane da sve o njihovim programima pronađu na njihovim internetskim stranicama. /telgram.hr/

Jako nas veseli što ćemo barem malo moći pomoći u njihovom radu. RKŽ

Pratite nas na društvenim mrežama!