Sveti Petar Orehovec – Tribina "Kuća ideja – prostor zajedništva"

U organizaciji kulturno umjetničkog društva “Prigorec”, održana je jučer u vatrogasnom domu u Svetom Petru Orehovcu  javna tribina vezana za projekt “Kuća ideja – prostor zajedništva”. Tema tribine bilo je “Sudioničko upravljanje u malim i srednjim gradovima i općinama kao model razvoja.”

Moderatorica tribine bila je Andrea Novaković, ujedno i suradnica na ovom projektu od njegovog začetka.

Okupljenima se prije samih predavanja obratio načelnik općine Sveti Petar Orehovec Franjo Poljak, koji je rekao da je općina uvijek zainteresirana za teme sudioničkog upravljanja u malim sredinama kao primjerima dobre prakse. Na predavanjima je uglavnom bilo riječi o oblicima građanske participacije i participativnom budžetiranju u lokalnoj samoupravi, te primjerima dobre prakse u Hrvatskoj.

Cjelokupni cilj projekta “Kuća ideja – prostor zajedništva” je formiranje kulturnog centra u općini Sveti Petar Orehovec , osmišljavanje kulturnih programa koji će se odvijati u centru u koordinaciji partnerskih udruga, te stvaranje modela sudioničkog upravljanja budućim centrom u suradnji općine i udruga.    V.B. RKŽ

Pratite nas na društvenim mrežama!