U AMK Križevci provodi se akcija "Dani tehničke ispravnosti vozila" – dođite kako bi s ispravnim vozilom sudjelovali u prometu

U ponedjeljak je u cijeloj Hrvatskoj započela akcija “Dani tehničke ispravnosti vozila” u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova, Hrvatskog autokluba, Centra za vozila Hrvatske i Stanica za tehnički pregled vozila, a pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Akciji se svake godine, pa tako i ove, pridružio križevački Automoto klub.


Jučer je pregledano 27 vozila, a i danas su se odazivali vozači i imati će priliku besplatnog pregleda vozila do kraja tjedna.
U Automoto klubu Križevci su se vozači pohvalno izrazili o odvijanju ove akcije i dobivanju savjetodavne i tehničke pomoći stručnih osoba u cilju uklanjanja eventualno utvrđenih nedostataka na vozilu.
Prema riječima tajnika Automoto kluba Križevci Stjepan Peršina, građani, vlasnici vozila mogu doći i besplatno obaviti tehnički pregled koji nije redovni:
Nagrada je poklon HAK-a, boca od 3 litre tekućine za pranje vjetrobranskog stakla. Nadam se da ćemo i prebaciti brojku od 150 vozila, koliko smo godinama imali. Ako ih bude i više, osigurati ćemo poklone za sve. Kao vlasnici vozila moramo posebnu pažnju obratiti na kočnice, dolazi nam zimsko vrijeme, na zimske gume pa neka dođu i promijene ih. Naručite vozilo, dođite, pripremit ćemo ga za zimu. Gume su izuzetno važne, ali naši kontrolori gledaju i kočnice, svjetla i drugo- kaže tajnik AMK Križevci Stjepan Peršin.

Načelnik Policijske postaje Križevci Ivan Pukec ističe da je akcija preventivnog karaktera:
Ne ide se sa nikakvim represivnim mjerama, već jednostavno da skrenemo građanima pažnju na potrebu osiguranja ispravnosti vozila. Obavezne su zimske gume na vozilima te ispravan sustav za kočenje što su stvarno bitne stvari. Svake godine pa i ove, Policijska postaja Križevci u suradnji sa Stanicom za tehnički pregled AMK vrši ovu preventivnu akciju, a i mi ćemo imati jednu info točku gdje ćemo također građanima skrenuti pažnju i s našim drugim akcijama
tijekom kontrole prometa.

Policijski službenik za preventivu i sigurnost prometa Policijske postaje Križevci Matija Švagelj podsjeća da je 15. studenog počela obaveza korištenja zimske opreme na određenim dionicama u Hrvatskoj i traje do 15. travnja 2021.:

Ove godine po prvi puta na području naše županije imamo i dionicu na kojoj je počela obveza korištenja zimske opreme. Radi se o državnoj cesti br. 2 i svakako treba poštivati zakone i uvjete na cesti.

Mario Jelušić, nadzornik tehničke ispravnosti u AMK Križevci ukazuje da se u ovoj akciji pregledavaju kočnice, ovjes, volan, odnosno sve kao na tehničkom pregledu, jedino se ne radi eko-test.
-Koje nedostatke otkrijemo, preporučujemo strankama, vozačima da si u što kraćem roku otklone da bude sigurnija vožnja.

Mihael Prožek iz AMK kaže sa se od 1. kolovoza u Stanici za tehnički pregled vozila AMK Križevci mogu obavljati atestovi:
Radi se o atestovima ugradnje kuke, ispitivanje neodobrenih dimenzija guma, ugradnja plina itd. Naši sugrađani više nemaju potrebe ići u susjedne gradove, Vrbovec, Koprivnicu, Bjelovar nego ih mogu tu obaviti brzo i efikasno. Stalno se širimo, radimo nešto novo da stranke budu što zadovoljnije. Radimo u dvije smjene, promijenili smo radno vrijeme i ono je od 7 do 20 sati tako da svi stignu obaviti sve što je potrebno- kaže Mihael Prožek.

Akcija “Dani tehničke ispravnosti vozila” traje do subote i ima isključivo preventivno-sigurnosni karakter te se potiču vozači da preventivno kontroliraju ispravnost vlastitog vozila kako bi sigurno sudjelovali u prometu.

ji/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!