U Bjelovaru stožer zabranio kićenje bora s maskicama!

Svašta smo već doživjeli ovo doba korone, no najnovija ludost dolazi iz našeg susjednog Bjelovara, kada je njihov stožer zabranio kićenje bora s maskicama.

 Naime, kustosica muzeja Marijana Dragičević dosjetila kako obilježiti ove, po mnogo čemu posebne božićne blagdane. Ideja je bila da građani doniraju zaštitne maskice za lice kojima bi se okitio jedan bor u centru grada, uz želju da Covid što prije nestane.

Tu na scenu stupa još jedna stupidnost moćnih stožera i gradskih vlasti.

“Bojimo se da bi se na taj način ljudima mogla poslati kriva poruka, da je maska ukras, a ne zaštitno sredstvo. U ovo vrijeme, kada su i protesti protiv rada Stožera, bilo bi dvolično da Stožer dozvoli da se maskice vješaju po boru. Medicinskih maski sada ima, ali može ih nestati”, kazala je, kako prenosi klikni.hr, načelnica bjelovarskog Stožera Valna Bastijančić Erjavec.

“Platnena ili medicinska maskica na boru, na što će podsjećati? Na donje rublje”, umjetničkim okom je procijenila vrhovna ratnica protiv Covida u Bjelovaru. A onda još dodala gas. “Pa zar ćemo se izrugivati Božiću?”, zapitala se Bastijančić Erjavec, ocijenivši kako cijela ideja nije ni vrijedna naziva performans.

I kao što se neki kažu, bilo je samo pitanje vremena. Kad priču u svoje ruke preuzmu razni Stožeri, ustavne garancije (primjerice, članak 68. koji jamči slobodu znanstvenoga, kulturnog i umjetničkog stvaralaštva) lako i šaptom postaju samo mrtva slova na papiru.

Ako zanemarimo vrlo čudne odluke nacionalnog stožera, ovdje dolazimo do činjenice da se Grad Bjelovar, gradonačelnik Hrebak i njegova garnitura pojavljuje u sve više afera, nastavno na prozivku potrošenog milijuna na neke medije. Hrebak se već duže vrijeme hvali svojim radom i tobože transparentnošću kakve nema nitko, a pojavljuje se sve više afera u Bjelovaru. /foto: time.com/

Pratite nas na društvenim mrežama!