U Križevcima nastupili Marko Zavišić i Domagoj Gušćić

U Velikoj dvorani Hrvatskog doma, uz sve epidemiološke mjere, mjerenje temperature, potreban razmak i nošenje maski, sinoć je održan koncert na kojem su nastupili Marko Zavišić (klarinet) i Domagoj Gušćić (klavir).

Koncert je organiziralo Pučko otvoreno učilište Križevci, a ostvaren je uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Mladi glazbenici su se predstavili djelima Jorgea Widmanna, Claudea Debussya, Johanesa Brahmsa i Brune Vlaheka.

Klarinetist Marko Zavišić uz glazbeno obrazovanje sudjelovao je na majstorskim tečajevima mnogih renomiranih glazbenika i klarinetista. Održao je brojne koncerte i recitale u Hrvatskoj i inozemstvu. Uspješno se bavi pedagoškim radom kao profesor klarineta u Umjetničkoj školi Franje Lučića u Velikoj Gorici i osvaja brojne nagrade na natjecanjima u zemlji i inozemstvu. Također je član komore Max Bruch i Velikogoričkog komornog ansambla.

Domagoj Gušćić tijekom i poslije studija osvaja vrijedne nagrade na međunarodnim natjecanjima u Italiji, Makedoniji i Rusiji. Nastupao je u mnogim zemljama i održavao recitale u gradovima diljem Hrvatske.

Od 2014. djeluje kao orkestralni pijanist Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije. Od 2012. stalno je zaposlen na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu kao umjetnički suradnik.

ji/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!