U program “Komunikacija za svako dijete” uključeno više od 600 djece

UNICEF, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet i Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu predstavili su rezultate programa “Komunikacija za svako dijete”. U program edukacije o potpomognutoj komunikaciji, vrijedan 1,5 milijuna kuna, bili su uključeni stručnjaci iz brojnih ustanova koje se brinu o djeci s teškoćama u razvoju iz cijele Hrvatske, ali i šire.

Neka djeca ne mogu komunicirati govorom, a potpomognuta komunikacija može pomoći djeci s takvim teškoćama i njihovim obiteljima da komuniciraju.

Potpomognuta je komunikacija skup procedura kroz koje se govorne vještine mogu poboljšati te učiniti svakodnevni život obitelji jednostavnijim. Asistivna tehnologija može uključivati računalni softver i hardver, uređaje za sintetizaciju govora, slike, fotografije i posebne komunikacijske knjige.

Educirano je 310 stručnjaka iz 106 ustanova, uključujući zdravstvene ustanove, ustanove iz sustava socijalne skrbi, vrtiće i organizacije civilnog društva te 19 privatnih ustanova iz Hrvatske. U edukaciju su se uključili i stručnjaci iz Srbije i Crne Gore.Ovaj je program proveden zahvaljujući podršci građana, tvrtki i UNICEF Innovation Fundu. Zahvaljujući programu „Komunikacija za svako dijete”: U program je do sada uključeno više od 600 djece.

Foto i izvor: UNICEF

Pratite nas na društvenim mrežama!