Uručene nagrade i priznanja povodom Dana Vukovarsko-srijemske županije

Izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Mario Banožić sudjelovao je u srijedu, 11. studenog 2020. godine u Vukovaru na svečanoj dodjeli nagrada i priznanja povodom Dana Vukovarsko-srijemske županije.

Uz ministra Banožića, obilježavanju su nazočili i izaslanik Predsjednika Hrvatskog sabora, državni tajnik u Središnjem državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje RH Nikola Mažar, župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić, predsjednik Županijske skupštine Dražen Milinković i drugi.

Tom prigodom kod centralnog križa na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru, položeni su vijenci uz molitvu koju je predvodio fra Ivica Jagodić, župnik Župe sv. Filipa i Jakova, a u Hrvatskom domu u Vukovaru održan je svečani program dodjele nagrada i priznanja.

Ministar obrane Mario Banožić čestitao je svim građanima Vukovarsko-srijemske županije Dan županije i blagdan nebeskog zaštitnika Sv. Martina rekavši kako je ovo područje jedno od najteže pogođenih stradanjima u Domovinskom ratu te da postoji mnogo rana koje tek trebaju zacijeliti. “Samo zajedničkim snagama možemo voditi ovaj prekrasan i bogat hrvatski kraj do ostvarenja njegovog punog potencijala, a za to je potrebna međusobna suradnja, inovativnost te ljubav i želja da se vlastitim radom oplemeni rodni kraj”, rekao je ministar, poručivši kako pohvaljeni i nagrađeni svojim primjerom to i potvrđuju.

Istaknuo je kako će Vukovarsko-srijemska županija i dalje ostati u fokusu Vlade RH, koja će učiniti sve kako bi nastavila s razvojem gospodarstva te prije svega ojačala poljoprivredu i stvorila uvjete za nova radna mjesta kako bi ovaj kraj mogao prosperirati i time zadržati mlade na ovom području. “Po prvi puta su osigurana sredstva i nova pretpostavka u vidu 22 milijarde eura iz europskog proračuna za idućih sedam godina, što je od iznimnog značaja za Slavoniju i za politiku koja se odnosi na poljoprivredu i ruralni razvoj”, kazao je ministar.

Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Izvor: MORH

Pratite nas na društvenim mrežama!