Za mjere očuvanja radnih mjesta prijavilo se više od 12 tisuća poslodavaca koji zapošljavaju oko 60 tisuća radnika

Hrvatski zavod za zapošljavanje do sada je zaprimio zahtjeve za korištenje novca iz vladina paketa mjera koji je na snazi do kraja godine za više od 60 tisuća radnika i 12 tisuća poslodavaca, kazao je Aladrović nakon sjednice užega vladinog kabineta. Te se brojke odnose na potpore za listopad, koje se zaprimaju do 25. studenoga.

Dodao je da “očekuje priljev zahtjeva prema planiranim brojkama” te najavio vjerojatni nastavak mjera pomoći i nakon nove godine

No, s obzirom na epidemiološku situaciju, očekuje da će broj korisnika Vladinih mjera ipak biti nešto veći od očekivanog i planiranog, ali ističe da je u rebalansu državnog proračuna osigurano dovoljno novca te da je procijenjeno kako određena svota treba biti osigurana i u proračunu za iduću godinu.

“Vlada će na ovaj način do kraja godine, a vrlo vjerojatno i nakon toga, pomoći poslodavcima i zaposlenicima kako bismo očuvali radna mjesta”, rekao je Aladrović.

“Kako sada stvari stoje, prilično smo uvjereni da ćemo i iduće godine morati imati određena mjere koje će čuvati zaposlenost”, dodao je.

Pratite nas na društvenim mrežama!