Za ovu nedjelju odličan kremasti kolač – boje jeseni od mascarponea, pudinga od vanilije i kesten pirea

Podloga:

✦250 g lisnatog tijesta

Priprema: Razvaljati lisnato tijesto na veličinu 35 x 25 cm i peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C dok ne porumeni.

Krema 1:

✦250 g mascarpone sira

✦2 žlice Nutelle

✦50 ml vrhnja za šlag

Priprema: Izmiksati mascarpone i Nutellu pa ručno dodati posebno izmiksano vrhnje za šlag. Rasporediti po lisnatom tijestu.

Krema 2:

✦2 pudinga od vanilije

✦500 ml mlijeka

✦5 žlica šećera

✦2 vanilin šećera

✦100 g bijele čokolade

✦100 g maslaca

✦50 ml vrhnja za šlag

Priprema: Puding izmiješati s malo mlijeka pa ukuhati u ostatak mlijeka sa šećerom, vanilin šećerom i bijelom čokoladom izlomljenom na kockice. Kuhati miješajući dok se ne zgusne. Maknuti s vatre, pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. U ohlađeno umiksati maslac sobne temperature i ručno dodati posebno izmiksano vrhnje za šlag. Rasporediti po kremi 1.

Krema 3:

✦250 g zaslađenog

✦kesten pirea

✦200 ml vrhnja za šlag

Priprema: Izmiksati kesten pire s vrhnjem za šlag i rasporediti po kremi 2. Kolač ukrasiti šlagom i ohladiti u hladnjaku.

(Gospodarski list)

Pratite nas na društvenim mrežama!