Zdravstveni djelatnici KB Dubrava protestirali protiv Beroševe odluke da KB Dubrava bude samo covid bolnica

Danas su zdravstveni djelatnici KB Dubrave izašli iz bolnice te održali prosvjed u kojem poručuju kako su nezadovoljni zbog općeg stanja u bolnici. Organizacija rada je veliki problem, no pogotovo sada kada je KB Dubrava postala bolnica samo za covid pacijente.

Zdravstveni djelatnici KB Dubrava protestiraju također i zbog neadekvatnih prostora bez osnovnih higijenskih uvjeta, ponegdje bez dnevnog svjetla i ispravnih električnih instalacija.

Respiratori su prastari, a radi se i bez mikrobiološkog laboratorija.

Zgrada KB Dubrava je jedina zgrada zdravstvenog sustava grada Zagreba i zagrebačke županije koja može podnijeti i najgore potrese, te bi trebala biti tretirana kao jedinstveno mjestu na kojemu zdravstvenu skrb u svakom trenutku mogu dobiti sve skupine građana, a ne samo covid pacijenti.

Doktori i ostalo medicinsko osoblje KB Dubrava prozvali su ministra Vilija Beroša u nadi da će razmisliti i razmotriti svoju odluku o tome da KB Dubrava bude covid bolnica.

“Dajemo sve od sebe ovdje, koristimo najmodernije metode liječenja ove bolesti. Svaki dan se borimo za svakog pacijenta. Dajem podršku kolegama. Ima velik broj bolesnika, pomoć je uvijek dobrodošla, ne damo naše pacijente, školovali smo se kako bi pomogli svima kojima je pomoć potrebna”,- poručuju.

Foto: screenshoot

šv/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!