Župan Varaždinske županije Radimir Čačić oštro napao Stožer

Župan Varaždinske županije Radimir Čačić iznimno je ljut na članove Nacionalnog stožera civilne zaštite.

“Da, slušali smo tu priču koja je naravno lažna priča. To slušamo već, ne znam, 15 ili 20 dana: ima puno gorih od nas, mi smo još odlični. Restriktivne mjere ne donose rezultate. Ako išta mrzim, mrzim kad me netko gleda u oči i laže. Te gluposti slušati, za to nemam želudac. To sam im jasno rekao i to ne jednom. Nije istina. Sve zemlje u Europi koje imaju puno gore brojeve od nas, a sad su puno bolje od nas, su uvele čvrste restriktivne mjere i one su dale rezultat. Srušile su njihove brojeve od 30 do 70 posto. Francuska, Češka, Belgija, Irska, Island, Slovačka”, rekao je Čačić zaRTL Direkt, osvrnuvši se i na uporno Capakovo ponavljanje kako lockdown ne daje rezultate.

“To je jedna od tih notornih gluposti koje mi se isto gade. Kakav lockdown? To je užasno širok pojam, kao i policijski sat. To su te primitivne i lažne poruke za široku publiku. Što je lockdown? To je kad sve stane. Pa mi nismo lockdown uveli ni u prvom naletu epidemije, kada smo imali sve pod kontrolom. Sve naše tvornice su najnormalnije radile. U cijeloj Hrvatskoj pa tako i na sjeveru. Lockdown znači da ugostiteljstvo, trgovine, društvene organizacije, proizvodnja, tvrtke, građevinarstvo. Što smo napravili u prvom naletu? Zatvorili ugostiteljstvo, trgovine i obrte. Kontaktne. I tu smo pretjerali.

Imali ste zatvorene vulkanizere i urare, postolare. Potpuno bezrazložno. sada mi ne tražimo lockdown. Mi tražimo da se direktna žarišta, točke okupljanja, a to su ugostiteljski objekti i zatvoreni prostori zatvore. Sve dosadašnje mjere, kao i ova nova priča o radnom vremenu, to je još jedna od th šarenih laža. Samo u našoj, Varaždinskoj, županiji, 550 ugostiteljskih objekata imamo pet inspektora koji bi trebali na dnevnoj bazi provjeravati nose li masku, jesu li u dva metra razmaka. To su, naravno, gluposti. Moraš imati čistu, jasnu i kontrolibilnu mjeru. Moraš reći zatvara se na dva tjedna ili četiri tjedna sve ugostiteljske objekte”, dodao je.

Kaže da je “šarena laža” tvrdnja da se oštrije mjere ne donose zbog gospodarstva.

“Gospodarski ne postoji ni jedan razlog jer je to jedna, ponovno, šarena laža. Od 43 tisuće zaposlenih kod nas, niti 3 tisuće nije u ugostiteljstvu. Oni ionako uzimaju subvenciju. Ako ih zatvoriš trebaš, naravno, ljudima kompenzirati”, zaključio je Čačić, prenosi RTL.

Izvor: novilist.hr

Foto: wikipedija

Pratite nas na društvenim mrežama!