180 hrvatskih učitelja naučilo kako koristiti Minecraft

180 učitelja hrvatskih osnovnih i srednjih škola tijekom prosinca sudjelovalo je u seriji webinara na kojima su naučili kako koristiti igru Minecraft: Education Edition.

Igru su koristili u pripremi lekcija za svoj predmet kako bi učenike potaknuli da uče na kreativniji način, steknu osnovna znanja o kodiranju i usvoje vještine 21. stoljeća. Učenje završavaju Božićnim natjecanjem Minecraft: Education Edition, u kojem mogu sudjelovati svi učitelji – sudionici webinara te učenici iz njihovih razreda.

Seriju webinara tijekom prosinca Microsoft je održao s globalnim partnerom za edukaciju, a u projekt se dobrovoljno uključilo i 15 Microsoft stručnjaka za inovacije u obrazovanju, koji su tijekom serije webinara napravili svoje lekcije i na kraju webinara učiteljima – sudionicima predstavili svoje radove.

Minecraft: Education Edition je platforma za učenje temeljena na igri. Promovira kreativnost, suradnju i rješavanje problema u digitalnom okruženju. Koriste je učitelji u više od 115 zemalja, i to za različite predmete unutar školskog kurikuluma. (rep.hr)

Foto: Flickr

Pratite nas na društvenim mrežama!