24. prosinca Austrija otvara skijališta

Austrijska vlada predstavila je u Beču plan otvaranja prema kojemu se od ponedjeljka, 7. prosinca, uz pridržavanje mjera, otvaraju trgovački centri, obrti i kulturne ustanove koji su mjesec dana bili zatvoreni, dok će se 24. prosinca otvoriti žičare, a tek od 7. siječnja restorani i hoteli. Policijski sat između 20 i 6 ujutro i dalje ostaje na snazi, a građani se mogu tijekom dana družiti u skupinama do 6 ljudi, što će se uoči Božića povećati na 10.

Kurz je danas objavio, a telegram prenio kako je lockdown pomogao pri smanjenju sedmodnevne incidencije koja je pala sa 600 na početku lockdowna na sadašnjih 250. Dodao je kako je to Austriji omogućilo da se olakša stanje na intenzivnoj njezi. Usto je zahvalio liječnicima koje je nazvao super-ljudima.

No, osim toga, Kurz je najavio i neke nove, stroge mjere, smišljene kako bi spriječile širenje koronavirusa u danima oko Božića. Podsjetimo, Austrija je bila u lockdownu od početka studenog, a na snazi je bio i lockdown.

ŠTO SE MIJENJA U AUSTRIJI?
Kurz je objavio što se sve mijenja u Austriji. Kako javljaju austrijski mediji, u toj se zemlji od ponedjeljka otvaraju osnovne škole i vrtići. Srednjoškolci ostaju na online nastavi, kao i studenti. Ponovno se otvaraju trgovine uz dodatne zaštitne mjere, a uz njih će biti otvoreni i muzeji i knjižnice. Ipak, kina i kulturne institucije ostaju zatvorene do 6. siječnja. Također do 6. siječnja na snazi ostaje policijski sat, a do istog datuma ostaju zatvoreni hoteli i restorani.

Foto: RKŽ
Izvor: telegram

Pratite nas na društvenim mrežama!