40 – godišnjak i dvojica dječaka nedozvoljeno su koristila pirotehnička sredstva (petarde) kategorije F2 čija uporaba je zabranjena

Jučer, 19. prosinca, oko 10 sati, u Koprivničkim Bregima 40 – godišnjak i dvojica dječaka nedozvoljeno su koristila pirotehnička sredstva (petarde) kategorije F2 čija uporaba je zabranjena. Protiv 40 – godišnjaka biti će podnesen optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Dobro je podsjetiti

Akcija „Mir i dobro“

Akcija „Mir i dobro“ ove godine provoditi će se od 15. prosinca 2020. do 10. siječnja 2021., a svrha joj je sprječavanje zlouporabe oružja, eksplozivnih tvari, pirotehničkih sredstva i ostalih ubojitih sredstava.
Pozivamo građane na suradnju u provedbi akcije „Mir i dobro“, te na primjereno ponašanje i doprinos svakog pojedinca dostojnoj proslavi božićnih i novogodišnjih blagdana.
Pirotehnička sredstva kategorije F2 i F3, osim petardi i redenika iz kategorije F3 čija je prodaja građanima zabranjena, mogu se prodavati od 15. prosinca do 1. siječnja građanima starijim od 18 godina.
Uporaba navedenih pirotehničkih sredstava dozvoljena je građanima starijim od 18 godina u razdoblju od 27. prosinca do 1. siječnja.
Pirotehnička sredstva kategorije F2, F3, T1 i P1 nije dozvoljeno koristiti u zatvorenim prostorima i na prostoru gdje se okuplja veći broj građana.
Građanima nije dozvoljena nabava niti uporaba petardi i redenika iz kategorije F3, kao ni uporaba pirotehničkih sredstava iz kategorije F4, P1, P2, T1 i T2 za osobne potrebe.

Pratite nas na društvenim mrežama!