Aleksandar Vučić uputio pismo premijerki srpske vlade da Hrvatskoj pošalje milijun eura pomoći za saniranje posljedica razornog potresa

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poslao je pismo Vladi Srbije i zamolio da se kao pomoć zbog serije potresa koji su pogodili Hrvatsku, iz slobodnih sredstava prebaci milijun eura hrvatskoj Vladi, javlja Blic.

Vučić je jučer rekao kako je Srbija spremna pomoći Hrvatskoj, i tehnički i financijski, i kako se nada da je potres prošao uz minimalne žrtve.

-Spremni smo pružiti svaku vrstu pomoći. Želim da se Hrvatska brzo oporavi, da brzo obnovi sve objekte, rekao je tom prigodom Vučić.

– Jako mi je žao i spremni smo pružiti svaku vrstu tehničke i financijske pomoći, nikad se ne zna što nas čeka, treba biti čovjek”-poručio je Vučić.

Vlada Srbije donijela je u srijedu odluku da Republici Hrvatskoj uputi iznos od milijun eura financijske pomoći za otklanjanje posljedica razornog potresa, priopćeno je u srijedu poslije sjednice Vlade u Beogradu.

“Članovi Vlade izrazili su žaljenje zbog ljudskih života izgubljenih u ovoj prirodnoj katastrofi, a novčana sredstva su namijenjena da se pomogne u obnovi razrušenih objekata, od kojih je veliki broj od javnog značaja”, navedeno je u priopćenju Vlade.

Ispred Veleposlanstva Hrvatske u Beogradu održan je skup kojim su građanske udruge istaknule podršku i solidarnost s građanima Hrvatske na pogođenim područjima.

“Ni korona ni kiša ni potresi ne mogu nas spriječiti da volimo naše prijatelje, da poštujemo jedni druge i u ovim surovim prilikama solidarnošću i podrškom pokažemo da nas mnogo više toga spaja nego li razdvaja jer zajednički dijelimo ovaj prostor”, poručila je aktivistica Aida Ćorović.

Piše: posao.hr, nacional.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!