#BeCROactive u kategoriji Obrazovanje pripala OŠ Ljudevita Modeca

Ministarstvo turizma i sporta u sklopu inicijative Europskog tjedna sporta nagradilo najaktivnijeg pojedinca, radnu i obrazovnu ustanovu u Republici Hrvatskoj u 2020. godini. Nagrada #BeCROactive u kategoriji Obrazovanje pripala je Osnovnoj školi Ljudevita Modeca.

Osnovna škola Ljudevita Modeca iz Križevaca najbolja je u kategoriji Obrazovanje, a istaknula se projektom SVI NA SPORT koji je pokrenula učiteljica škole Marjana Fržović u suradnji s učiteljicama nižih razreda i trenerima. Svake godine treneri iz raznih sportova dolaze u školu i predstavljaju različite tipove tjelesne aktivnosti. Na jednom mjestu u jednom danu učenici mogu izabrati sportove u njihovom gradu od muškog i ženskog nogometa do odbojke, atletike i šaha.

„Čestitam svim dobitnicima nagrade koji su svojim djelovanjem, entuzijazmom i idejama davali primjer kako se sportom možemo baviti svugdje i u svako doba. Bez pomoći i doprinosa svih uključenih u ovu inicijativu ne bismo mogli biti tako uspješni u slanju ove važne poruke te vjerujem kako ćemo odličnu suradnju nastaviti i u sljedećem razdoblju. Promicanje i poticanje na tjelesnu aktivnost jedna je od iznimno važnih zadaća, a ispunjavanje te zadaće još više nas obvezuje u ovoj godini u kojoj smo posebno osvijestili važnost zdravlja. Djelovanje svakog pojedinca iznimno je vrijedno u ostvarivanju našeg zajedničkog cilja – činiti Hrvatsku zdravom i aktivnom nacijom“, poručila je ministrica Brnjac.

Pratite nas na društvenim mrežama!