Božinović: Nitko nikome neće upadati u stan s obzirom na to da je dom Ustavom zaštićena kategorija

Izmjenama tog zakona policija nije dobila nove ovlasti, rekao je Božinović, ustvrdivši da nitko nikome neće upadati u stan s obzirom na to da je dom Ustavom zaštićena kategorija .

Napomenuo je, međutim, da policija i danas u okviru svojih ovlasti može intervenirati i izaći na teren u određenim situacijama, posebice kad je riječ o kršenju javnog reda i mira. Iskustvo je dosad pokazalo da građani u najvećem broju slučajeva surađuju s policijom i slušaju njezine upute.

“Nikome nije namjera ni u primisli da se ovime uvodi nekakva represija, ali pogotovo u zimsko doba kad se ljudi zatvore, kad ih je puno previše, to se pokazalo kao najveće žarište infekcija”, rekao je Božinović.

Novinarima je pojasnio da policija neće upadati u nečije stanove i brojati koliko je tamo ljudi, ali ako dođe do neke dojave onda se policija može obratiti vlasniku ili posjedniku stana.

Božinović je poručio da svi skupa trebaju edukativno djelovati prema građanima koji možda još nisu svjesni opasnosti infekcije. Kazne za samoizolaciju, kazao je, nisu obuhvaćene izmjenom zakona jer su već ranije mijenjane.

Vlada RH

Pratite nas na društvenim mrežama!