Čemu služe influencerice, a čemu župani?

Nismo mogli odoljeti i ne prenijeti jedan sjajan komentar legendarnog Ante Tomića iz današnjeg Jutarnjeg lista.

Tomić se sjajno pita o razlici između zarade jedne influencerice i jednog župana.

ILI BOBAN ILI INFLUENCERICA

“Influencerica se na društvenoj mreži pohvalila da je prošli mjesec zaradila osamnaest hiljada kuna. Snimila je video na kojemu nasmiješeno pije vino, a otraga ide onaj poznati govor bivše predsjednice kako se i u nas može krasno živjeti.

“Neki kažu da se to ne može, a ja vam kažem da se to može”, viče nešto smušena Kolinda Grabar-Kitarović dok se influencerica preko čaše samozadovoljno osmjehuje gledateljima. Ako mene pitate, netko tako duhovit zaradio je svaku lipu svoje plaće.

Ali, mene se to, naravno, ne pita, kao ni vas. Nije jasno zašto se ljudi uzrujavaju zbog zarada influencera. Otkud im pravo na to? To je tuđi novac. Influencerima su ga potpuno dobrovoljno dali neki koji ih prate na društvenim mrežama. Nama koji ih ne pratimo to je, kako kažu, ni u džep ni iz džepa. Želite li se uzrujavati nečijom zaradom, evo vam puno bolji primjer, puno bliži vašem džepu. Influencerica zarađuje poprilici kao i neki župan.

Na primjer, Blaženko Boban. I baš kao što ne znamo što radi influencerica, totalno je misteriozno i čemu točno služi župan Boban. Ali, dok je plaćanje influencerice dobrovoljno, možda glupo, ali tko voli, neka izvoli, za Bobana vas nitko nije pitao želite li vi to plaćati. Jednostavno su uzeli jedan postotak vaše plaće i dali ga njemu. Tih je osamnaest hiljada kuna meni mnogo, mnogo bolnije.”

Tako kaže Tomić, a vama?

Pratite nas na društvenim mrežama!