Cijela Hrvatska je na nogama, nude se smještaji za obitelji, sakupljaju se donacije, deke i namirnice

Hrvatska je ove godine doživjela brojne opasnosti koje još uvijek traju. Brojimo zadnje dane i sate te kobne 2020. koja nas definitivno nije poštedjela.
Nakon jučerašnjih potresa, ponadali smo se da je to to, a onda je stigao i današnji dan. Danas su stradali mnogi gradovi, Petrinja, Sisak, Glina te brojna okolna sela, urušene su kuće, zgrade, ali i nada da će doći 2021. godina i da će sve krenuti na bolje.
Današnji je dan teško opisati. Ljudi koji tamo žive, nešto ovakvo nisu zaslužili, no jedna je stvar dobra u Hrvatskoj, a to je što se Hrvati drže zajedno u ovakvim situacijama. Za Petrinju, Sisak, Glinu i brojna druga sela, Hrvati sakupljaju deke, grijalice i hranu, nude smještaj od kopna do mora. Kako doznajemo, gradonačelnici Dubrovnika, Splita, Šibenika i Zadra, nakon ovog razornog potresa koji je pogodio Petrinju, na video sastanku dogovorili su otkazivanje planiranih novogodišnjih programa te su donijeli odluku da svaki od gradova odmah uplati po 150.000 kuna za pomoć gradu Petrinji. Također, stavili su na raspolaganje sve potrebne resurse od mehanizacije, smještajnih kapaciteta do daljnje financijske pomoći. Cijela Hrvatska je na nogama! Iako nekada izgleda kako svatko gleda za sebe, naši građani su uvijek spremni priskočiti u pomoć bez obzira na sve. Držite se i nek vas čuva dragi Bog!

Foto: Facebook

šv/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!