Dječji vrtić Zraka sunca Križevci- Malene zrake sunca griju, sjaje i vole

Prateći medije i u svakodnevnom životu često smo svjedoci deficita pozitivnih vrijednosti i empatije za bližnjeg . Odgoj i obrazovanje djece temelji se na vrijednostima te nastojimo stvoriti kontekstualne i ambijentalne uvjete za to.

U Dječjem vrtiću Zraka sunca Križevci  ova kriza motivirala nas je još više nego proteklih godina za djela suosjećanja , solidarnosti i humanosti. Djeca su pokazala izuzetnu empatiju i angažiranost što je odraz dugogodišnjeg odgojno obrazovnog rada.

Naše tradicionalne aktivnosti koje provodimo svake godine u okviru međunarodnog projekta Living peace kao što su Darujmo osmjeh gradu , Međugeneracijsko druženje i  Bezbroj načina darivanja prilagodili smo novonastaloj situaciji i epidemiološkim mjerama.

Našu višegodišnju suradnju s Domom za starije i nemoćne  iz Križevaca proširili smo na još tri doma: iz Vrbovca, Zagreba i Oklaja na način das mo pripremili video s prigodnim programom i čestitke koje su izradila djeca.

Darujmo osmjeh gradu je akcija koju provodimo preko 10 godina na način da simboličnim poklonima i porukama darujemo slučajne prolaznike. Ove godine je Grad  osigurao punkt na kojem će naši sugrađani moći sami uzeti poruke i poklone.

U akciji Bezbroj načina darivanja  prikupili smo oko 80 poklon paketa za djecu i obitelji u potrebi.

Ove godine smo  se uključili i u neke nove aktivnosti: u kampanju #DARETOCARE  za promicanje angažmana, aktivnog sudjelovanja i uvažavanja najugroženijih . 

Kampanja ima tri koraka: uči (humanističke vrijednosti kao buduće građansko djelovanje), djeluj (uključivanje svih uz identificiranje potreba i predlaganje inicijativa) i dijeli (podijelimo ono što radimo na društvenim mrežama).

Provodili smo aktivnosti Pismo zahvalnosti i ohrabrenja za Dom za starije i nemoćne u Zagrebu te #paintwhitme bojanjem mandala za korisnike Doma i djecu jedne područne škole s ciljem povećanja empatije i otkrivanja potreba za najranjivi, ali dragocjen dio društva.

 Situacija u kojoj se nalazimo prilika je za odgoj za poteškoće , da se aktiviramo i pomažemo drugima.

U ovim konkretnim situacijama djeca će aktivno učiti ta ponašanja.

Dječji vrtić Zraka sunca Križevci

Pratite nas na društvenim mrežama!