Dr. Franjo Husinec ponovo izabran za predsjednika GDCK Križevci, ravnateljica Đurđica Trbus predložena za predsjednicu županijskog Društva Crvenog križa

Uz poštivanje svih epidemioloških mjera i dozvolu stožera, danas je u velikoj sali Vatrogasnog doma u Križevcima održana izborna sjednica Skupštine Gradskog društva Crvenog križa Križevci. Na početku su prisutni minutom šutnje odali počast preminulom članu  i nekadašnjem predsjedniku Županijske skupštine Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije Nikoli Novoselu. Uz usvajanje Poslovnika o radu Skupštine, na dnevnom redu bio je rebalans Financijskog plana za ovu godinu i izmjene Financijskog plana za 2021. godinu o čemu je obrazloženje podnijela ravnateljica Đurđica Trbus.

“Izmjene se odnose na ugovorene projekte koji su došli u toku ovog perioda. Plan za 2020. godinu bio je u visini 3.900.000, a sada je izmijenjen i iznosi 4.704.795 kuna. Promjene se odnose na programe koji su realizirani, a to je čunčana čipka i “Budi heroj – volontiraj”. Povećano je i za programe koji su dobiveni preko ministarstva, donacija, “Solidarnosti na djelu”, Socijalna samoposluga te program “Zaželi”.

Plan za 2021. godinu povećan je za program “Širenje mreže socijalnih usluga” i program FEAD.  Za iduću godinu aplicirali smo dosta projekata i programa i tu je najveći iznos “Zaželi II” na 3.700.000 kuna. Prošli smo sve provjere, čeka se odluka o financiranju pa će se plan tokom 2021. promijeniti” – kazala je ravnateljica Đurđica Trbus.

Skupština je bila izborna  te je u mandatu 2020.-2024. za predsjednika ponovo izabran dr. Franjo Husinec, potpredsjednice su Đurđica Trakoštanec i Ivanka Anđelić Ištvanović. Birani su i članovi Gradskog odbora i Nadzornog odbora. Za člana Hrvatskog Crvenog križa izabran je Franjo Husinec koji je predložen i za člana Glavnog odbora Hrvatskog Crvenog križa. Skupština Gradskog društva Crvenog križa Križevci broji 15 zastupnika, a birani su i izbornici u Skupštinu društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije. Za predsjednicu Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije predložena je ravnateljica križevačkog Crvenog križa Đurđica Trbus čiji je rad i aktivnosti sa odličnim rezultatima na svim područjima djelovanja GDCK Križevci i brojnim projektima  pohvalio predsjednik Franjo Husinec.

Predsjednik Franjo Husinec čestitao je na kraju svima izabranima:

“Vjerujemo da ćemo volonterski, samoprijegorno i angažirano raditi na zadovoljstvo svih onih koji nas trebaju” – rekao je. 

ji/radiokrizevci.hr 

Pratite nas na društvenim mrežama!