Draženka Vadla: "Savjetujem sugrađanima koji se nalaze u rizičnim skupinama da se što prije cijepe"

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla istaknula je podatak kako su od početka epidemije koronavirusa zabilježene 3322 pozitivne osobe, ozdravilo ih je 2292, a preostalo je 972 aktivnih slučajeva.

Kao što vidite po troznamenkastim brojkama, koronavirus je svugdje prisutan te bih apelirala na ovih 972 aktivnih da stvarno se pridržavaju svih epidemioloških mjera, a isto bih molila i njihove bliske kontakte, kako ne bi došlo do širenja epidemije. Zahvalila bih svima koji se pridržavaju tih mjera i rekla bih da je to većina građana u našoj županiji, no još uvijek imamo one koji ne poštuju mjeru kućnog liječenja kao ni mjeru samoizolacije. U ovim teškim trenucima važno je da svi budemo odgovorni kako bi došli do silaznog trenda zaraze. Očekujemo da će mjere koje su donesene na nacionalnoj razini, kao i one na lokalnim razinama, ipak doprinijeti smanjenju širenja koronavirusa i da će se to s vremenom stabilizirati. Svi polažemo nadu u cjepivo koje se u našoj državi očekuje krajem godine te savjetujem sugrađanima koji se nalaze u rizičnim skupinama da se što prije cijepe.“, poručila je ravnateljica Vadla te podsjetila kako je na od 1. do 15. prosinca na snazi odluka nacionalnog Stožera u kojoj stoji kako svi građani prilikom ulaska u Hrvatsku moraju imati negativan PCR test jer im se u protivnom otvara mjera samoizolacije te su dužni testiranje napraviti o vlastitom trošku. Građane je zamolila da imaju spreman negativan test prilikom ulaska u državu, a ukoliko su pozitivni, naravno, ne preporuča se putovanje.

Ravnateljica se osvrnula i na situaciju u domovima za starije i nemoćne te je kazala kako svakim danom i tamo ima sve više oboljelih: „Trenutno imamo 150 osoba pozitivnih na koronavirus u različitim domovima, a ovom prilikom apeliram na sve zaposlenike da poštuju epidemiološke mjere, koje su od 2. prosinca opet na snazi, jer to može doprinijeti da nam se brojke u domovima smanje i da su pod kontrolom

Pratite nas na društvenim mrežama!