Dvorištem OŠ "Vladimir Nazor" vlada pravi božićni ugođaj!

Iskoristite priliku i fotografirajte se kraj Djeda Božićnjaka i njegovih saonica u društvu bijelih jelena.

“Još je dva tjedna do Božića, a Djed Božićnjak već je sletio ravno pred vrata naše škole. Idućih dana imate ekskluzivnu priliku fotografirati se kraj njegovih saonica u društvu bijelih jelena.
Tko je čitao Bijelog jelena, zna zašto su prvo posjetili baš nas”.- poručuju nam iz Osnovne škole “Vladimir Nazor” Križevci

Ako niste pročitali bajku “Bijeli jelen”, evo o čemu se radi:

“Bijeli jelen” se smatra jednom od najljepših bajki Vladimira Nazora s kojom svakog čitatelja uvodi u čaroban svijet šume gdje će guščarica Anka tražiti pomoć od ljudske zlobe, u svijetu gdje će životinje biti ravnopravne ljudima.

Na početku je svijet životinja i ljudi u potpunosti razdvojen jer među njima još uvijek postoji nepovjerenje. Održava se skup zvjeradi u šumi gdje se odlučuje o sudbini Anke. Životinje su pune nepovjerenja i mržnje. Pisac upozorava da ako se svatko odluči da izabere plemenitost umjesto zloće, ta se razlika može premostiti.

Vladimir Nazor je priču smjestio u neodređeno vrijeme, ali je ipak precizirao kako se radi o razdoblju kada su postojali kmetovi i vlastelini. Bajka je podijeljena na dvije priče: prvi se odnosi na Anku kada je imala samo šest godina i drugi dio s knezom Ulrikom koji ima devet godina.

Osvrnimo se na izgled dvorišta Osnovne škole “Vladimir Nazor” koje je ravnatelj škole zajedno s domarima i ostalim djelatnicima uredio kako bi dvorište poprimilo što ljepše ozračje. Izgleda predivno, zar ne?

Pratite nas na društvenim mrežama!