"Furaj lega" biciklom će iznenaditi 80-ak mališana

U tijeku je humanitrana akcija donjogradskog biciklističkog kluba “Furaj lega”, kojom će se nastojati što veći broj djece iz socijalno ugroženih obitelj za božićne blagdane razveseliti onime što sanja svako dijete – vlastitim biciklom. Tako će, uz pomoć građana velika srca, koji su odlučili donirati svoje stare bicikle, i nekoliko entuzijasta kojih su prionuli njihovom propravljanju, u prosincu bar 80 bicikala iznenaditi one koji su o njima samo sanjali.Osnivač Kluba Zlatko Đaković, početkom studenoga pozvao je sve one koji imaju u svojim podrumima, garažama i šupama stare bicikle da ih doniraju Klubu čiji će članovi i simpatizeri uložiti svoje znanje, trud i vrijeme da bi ih vratili u život te ih u konačnici darovali onoj djeci čiji roditelji im ne mogu priuštiti.

“Razmišljali smo o humanitarnoj akciji pred blagdane i onda sam došao na ideju da pronađemo stare bicikle, obnovimo ih i poklonimo. Zato smo pozvali sve kojima negdje smeta, ili je im je bicikl u kvaru te da nam se jave, zaprimili smo ih u obliku donacije, popravljamo što treba, i dovodimo ih u ispravno vozno stanje kako bi bili sigurni u prometu. Potom ih doniramo potrebitima. Čim sam objavio poziv za donacije, u samo jednom danu građani su mi prijavili dvadesetak bicikla, a kroz nešto više od mjesec dana prikupili smo ih sedamdesetak. Neki su u odličnom stanju, ima i onih koji su dobri za dijelove, sve ćemo iskoristiti. No, mnogo je tu posla, zato sam zahvalan što su nam se u popravcima pridružili dečki iz Weekend Warriorsa. Prije nekoliko dana baš smo prionuli, i nas osmero doveli smo u vozno stanje čak 60 bicikala! Pomažu nam i servisi donacijama rezervnih dijelova, a pomogao nam je i jedan Donjograđanin ustupanjem prazne garaže i šupe, jer u jednom trenutku više nismo imali mjesta za sve bicikle“, kaže Đaković.

Petnaest je bicikala već pronašlo novi dom. Jedan od njih u osječkoj je obitelj Šteter, kod 10-godišnje Magdalene. (Glas Slavonije)

Pratite nas na društvenim mrežama!