GDCK Križevci prikuplja pomoć za stradale potresu – veliki odaziv građana, pokazali jedinstvo, humanost i dobrovoljnost

Zahvala građanima i obavijest

Gradsko društvo Crvenog križa Križevci zahvaljuje svim građanima na brojnim donacijama koje pristižu.
Kao i mnogo puta do sada pokazali smo jedinstvo, humanost i dobrovoljnost u iznimno teškim trenucima.
Brojni građani te pravne osobe nesebično su se odazvale svojim donacijama humanitarnoj akciji za pomoć stradalima na području Sisačko-moslavačke županije. Prikupljene su velike količine hrane te higijenskih potrepština. Prikupljanje je organizirano u prostorijama
Gradskog društva Crvenog križa Križevci, Ulica Franje Račkoga 22, Križevci te u skladištu Gradskog društva Crvenog križa Križevci, Ulica Franje Tuđmana 20, Križevci (prostor bivše vojarne).
Za područje općine Sveti Petar Orehovec prikupljanje je organizirano u prostoru Vatrogasnog doma u Svetom Petru Orehovcu u organizaciji Općinskog društva Crvenog križa Sveti Petar Orehovec i općine Sveti Petar Orehovec.
Za područje općine Gornja Rijeka prikupljanje je organizirano u prostoru osnovne škole Sidonije Rubido Erdody u organizaciji Općinskog društva Crvenog križa Gornja Rijeka i općine Gornja Rijeka.
Sva ostala prikupljanja sa ostalih područja djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Križevci, prikupljenu humanitarnu pomoć dostavljali su direktno u skladišni prostor Gradskog društva Crvenog križa Križevci.
Zahvaljujemo brojnim građanima i volonterima koji su se ponudili za volontiranje u ovoj velikoj humanitarnoj akciji.
Još jednom svima veliko hvala na humanosti.
Gradsko društvo Crvenog križa Križevci bit će otvoreno za prikupljanje humanitarne pomoći i tokom praznika i vikenda, pa molimo da se svi građani koji će u tom periodu dostavljati pomoć jave na telefon 048/711-700 ili na mobitel 091/2252500 kako bismo osigurali prihvat humanitarne pomoći.

I danas smo zatekli djelatnike i volontere Gradskog društva Crvenog križa na prikupljanju pomoći. Martina Car iz GDCK Križevci zahvaljuje svima onima koji su jučer i danas donijeli pakete pomoći:


– “Najviše se nose prehrambene namirnice koje su trajnije, voda,
higijenski paketi, paketi za osobnu zaštitu kao što su medicinske maske i
dezinficijensi. Već sada su građani puno toga donijeli, ali nadam se da je to
tek početak i da ćemo i u narednim danima što više prikupiti za osobe kojima je to u ovim trenucima stvarno jako potrebno” – kaže Martina Car.

Nikola Horvat, učenik Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga, volonter i vođa ekipe za prvu pomoć za natjecanje u križevačkom Crvenom križu došao je pomoći u prikupljanju i razvrstavanju namirnica.


– “Osjetio sam potrebu da dođem pomoći u ovako teškoj situaciji onima
kojima je to u ovoj teškoj situaciji najpotrebnije. Nastavit ću i dalje
volontirati u Crvenom križu jer kad jednom postaneš član Crvenog križa to si zauvijek jer radost je pomoći potrebitima. Ne dvoji, za drugoga izdvoji!” –
poručuje Nikola.

Među ostalima, stigla je pomoć i iz Lemeša Križevačkog. Prikupljali u je mještani, članovi tamošnjeg DVD-a. Višnja Piškorić, koja je dovezla pakete, kaže da sadrže vodu, konzerve, pelene, toaletni papir, deke:
-“Svi mještani suosjećaju, skupljali su koliko tko može odvojiti. Žele pomoći i ako bude trebalo još ćemo dati”- rekla je Višnja Piškorić.

ji/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!