Glasujte! Križevčanka Larissa Kalaus u konkurenciji za "all-star" ekipu Europskog prvenstva

Može li se hrvatska sportska bajka nastaviti? Imaju li naše rukometašice još neki skriveni adut u rukavu, da do kraja šokiraju rukometni svijet, premda je i ovo što su do sada napravile podvig, pa nakon svjeskih prvakinja bez naslova ostave i europske?
Dakle, nakon Mađarske, Nizozemske, Srbije, Norveške, Rumunjske i Njemačke pred hrvatskim rukometašicama je Francuska. To je sedma utakmica u dva tjedna. A sedam je kažu sretan broj. Poželimo da nas odvede do vječnosti.
Hrvatska je na Euru upisala pet pobjeda i jedan poraz, stoga je logično da neke konkuriraju i za mjesto u najboljoj ekipi Eura. Prve u redu tu su Ćamila Mičijević, koja je četvrta na ljestvici najboljih strijelaca, i Tea Pijević koja je na četvrtom mjestu po prosjeku obranjenih udaraca.
Hrvatska ima predstavnike na četiri od sedam mogućih pozicija i Ćamilu koja je u konkurenciji za najbolju obrambenu igračicu. Hrvatice ne konkuriraju za mjesta na krilima, kao ni na desnom vanjskom što je sasvim logično jer nemamo ljevoruku igračicu na toj poziciji, no to svakako ne umanjuje odlično pokrivanje te pozicije od strane naših cura.
Uz Pijević i Mičijević tu je i Valentina Blažević koja konkurira za poziciju srednjeg vanjskog, kao i Larissa Kalaus na lijevom vanjskom. Svoje mjesto na ‘crti’ Ana Debelić može zahvaliti odličnoj predstavi u odlučujućoj utakmici u kojoj je zabila šest golova.

EHF je na službenim stranicama otvorio glasovanje za najbolju ekipu ženskog Eura.

“Otvoreno je glasanje za obožavatelje koji će pomoći u odabiru all-star tima ženskog Eura 2020. Navijači mogu birati između 40 igrača, po pet na svakoj poziciji, plus najbolji branič”, stoji u objavi na službenim stranicama EHF-a.

Navode da ni navijači ne moraju strahovati. Svi koji glasaju sudjeluju u nagradnoj igri a mogući poklon su dresovi, potpisane lopte i slično.
Evo svih igrača po pozicijama koji konkuriraju za All-star ekipu Eura 2020. u Danskoj, a glasati možete OVDJE.

Izvor: 24.sata.hr

Foto: REUTERS

Pratite nas na društvenim mrežama!