Grad Križevci apelira na građane da ne idu samoinicijativno u Petrinju kako bi žurne službe mogle normalno funkcionirati

Sva pomoć za stradale u potresu na području Petrinje i okolnih naselja prikupljat će se putem Gradskog društva Crvenog križa Križevci, Ulica Franje Račkog 22.
Molimo građane da ne idu samoinicijativno u Petrinju zbog toga jer su svi prilazi Petrinji u ovom trenutku zakrčeni pa žurne službe ne mogu normalno funkcionirati. Razumijemo građane da žele pomoći, ali u ovom trenutku pretjeranim brojem ljudi koji tamo odu možemo napraviti samo više štete nego koristi. Sve potrebne stvari i upute kako novčano pomoći možete vidjeti na stranici Hrvatskog crvenog križa: Upute za donacije i pomoć pogođenima potresom – Hrvatski Crveni križ (hck.hr)

Duboko suosjećamo s građanima Petrinje i okolnih naselja koji su danas pogođeni snažnim potresom, a koji smo osjetili i u Križevcima. Javlja nam se velik broj građana koji prikuplja pomoć, molimo vas nemojte samoinicijativno prikupljati pomoć ili odlaziti u Petrinju. Svi prilazi su zbog toga u ovom trenutku zakrčeni pa žurne službe ne mogu normalno funkcionirati. Razumijemo građane da žele svi pomoći, no mi ćemo ih obavijestiti na koji način i kako jer u suprotnom možemo napraviti više štete nego koristi. Za sve službene informacije pratite Facebook stranicu Grada Križevaca i naše medije koji redovito prenose važne obavijesti Stožera civilne zaštite Grada Križevaca. Grad Križevci je u kontaktu s Petrinjom gotovo od trenutka samog potresa, duboko suosjećamo s Petrinjom, ali samo smirenost i sabranost može pomoći, a nikako panika i nekoordiniranost. Što se tiče Križevaca, imamo velik broj prijavljenih šteta, uklanjamo preko 30 dimnjaka odnosno dimovodnih kanala, a jedna je obitelj evakuirana zbog prevelikih oštećenja nastalih na domu. Svi koji imaju štetu mogu je prijaviti na 681-555,“ izjavio je načelnik Stožera civilne zaštite Grada Križevaca Mario Martinčević.
U slučaju ponovnog potresa pratite ove upute:

Grad Križevci

Pratite nas na društvenim mrežama!