Grad Križevci će uplatiti 75.000,00 kuna iz proračunske pričuve za stradale u jučerašnjem potresu

U ova teška vremena solidariziramo se sa svim ostalim gradovima i pružamo podršku Gradu Petrinji i okolnim gradovima i naseljima koji su stradali usred jučerašnjeg potresa.


Mjesni odbori, gradske četvrti, vatrogasci, svi građani dobre volje od jutra donose potrebne stvari za stradale u potresu na području Petrinje, Gline, Siska te okolnih naselja, u hangar 2 u Razvojnom centru i tehnološkom parku. Na području Križevaca već su smještene dvije obitelji iz Petrinje i njima se u ovim trenutcima dostavljaju potrebne stvari. I Grad Križevci će pomoći, prije svega, ni mi nećemo imati vatromet. Ovo vrijeme nije nikako prilika za slavlje i zato apeliram na sve vas, nemojte bacati petarde. Tlo se još uvijek trese, trzamo na svaki zvuk, nemojte bacati petarde, odmažete cijeloj ovoj situaciji. Budimo svjesni da smo na početku dugotrajnog procesa oporavka područja pogođenih potresom, naša pomoć i podrška bit će potrebna u tjednima i mjesecima koji su pred nama, bit će prilike da svi pomognemo,“ izjavio je gradonačelnik Mario Rajn.


Grad Križevci isto nije prošao neoštećeno od posljedica jučerašnjeg potresa. Nekoliko trenutaka poslije potresa sastao se Stožer civilne zaštite Grada Križevaca koji se odmah organizirao i krenuo u obilazak terena i utvrđivanje šteta. Otvoren je broj za prijavu štete 681-555 na kojem je do sada prijavljeno oko dvadesetak dojava, uz to vatrogasci su jučer uklonili devet dimnjaka, a u jutarnjim satima imali su još 12 prijava za uklanjanje dimnjaka.
Dio križevačkih vatrogasaca je pola sata nakon potresa također krenuo put Petrinje i pomogao u čišćenju grada i osiguravanju centra. S obzirom da se u Petrinji odjednom našao velik broj ljudi, križevački vatrogasci poslani su doma, no spremni su za povratak u Petrinju ukoliko će biti potrebno. Gradonačelnik Grada Križevaca Mario Rajn donio je zaključak o uplati 75.000,00 kuna iz proračunske pričuve za stradale u jučerašnjem potresu.


“Jedna križevačka obitelj je evakuirana iz svog doma zbog prevelikih oštećenja na njihovom domu, a dvije obitelji iz Petrinje trenutno su smještene na području Križevaca u kućama koje su osigurali građani.
Ovim putem još jednom apeliramo na naše sugrađane da ne bacaju petarde. Ljudi se ne osjećaju sigurno, reagiraju na svaki zvuk, a zadnje što nam treba su zvukovi bačenih petardi.”- poručuju iz Grada

Pratite nas na društvenim mrežama!